Hej, bryr ni er inte om hur ni ser ut i stallet till vardags? har sett på eran kanal att ni ofta går omkring samt rider i mjukis, själv känner jag mig mycket bättre och mer motiverad om jag har en “snygg” outfit på mig i stallet, hade varit kul att höra era tankar kring ämnet!

Jag kände att den här frågan krävde sitt eget inlägg, så därför kommer ett svar på din fråga här!

Vi är extremt “icke-ytliga” i stallet, och bryr oss inte det minsta om hur vi ser ut där. Hur vi ser ut har ju ingen betydelse eftersom hästarna inte bryr sig om ifall vi matchar eller inte. Det som är viktigt för dem är att de har utrustning som passar dem och de trivs med. Detsamma gäller oss 🙂

Sen är vi förbannad trötta på all utseendehets som finns på sociala medier, oavsett om de är hästiga eller inte. På de flesta hästiga sociala medierna så ser du bara ryttare i matchande kläder från dyra märken (och de flesta lägger dessutom bara upp bilder/filmer ifrån när det går bra). Vi tycker det är viktigt att vara goda förebilder som visar att du inte behöver ha matchande och dyr utrustning i stallet, och att det är okej att misslyckas ibland också. Därför tycker vi snarare det är roligt att vara extrema motpoler till allt fancy som finns där ute, och älskar att bjussa på filmer i mjukisbyxor, trasiga/smutsiga kläder och kläder som inte alls matchar färgmässigt. Faktum är att så är ju livet för de allra flesta i stallet. Hur många har inte på sig mjukisbyxor i stallet, eller blir smutsiga när hästen geggar ner dem?

Vi får till lika bra pass oavsett om vi matchar från topp till tå, eller om vi rider i mjukisbyxor, och jag har nog aldrig förstått mig på de som säger att de blir mer motiverade om de har snygg utrustning i stallet. Det är inget fel med att bli detta, men personligen tycker jag att energin/fokuset läggs på fel grej. Jag blir snarare motiverad av kärleken till hästarna och känslan jag får i stallet och har aldrig (i alla fall inte “på äldre dagar”) blivit motiverad av ett par nya ridbyxor eller ett nytt schabrak. Vi har tänkt prata mer om utseendehets i stallet i ett poddavsnitt i framtiden, så då kommer vi nörda ner oss mer i ämnet 🙂


Gillar ni att matcha i stallet eller är ni icke-ytliga precis som oss?

/ Emma

16 Kommentarer

 1. Marianne den 20 maj 2020 08:24 kl 08:24

  Jag är precis som er och därav att ni är en av få YT som jag kollar på, ni är genuina 👌

  2
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 12:35 kl 12:35

   Tack snälla 😀

   2


 2. Vendela den 20 maj 2020 10:02 kl 10:02

  Får jag själv välja så matchar jag gärna eller ser “snygg ut”. Men det är mest för att jag tycker det är kul med kläder osv. Inte för att jag tror att jag rider bättre eller ej. Men jag älskar även att bara slänga på mig det jag är sugen på och dra till stallet med.

  Jag gillar er och era sociala kanaler. Ni bryr er inte och får en att känna att det är okej att vara sig själv. Utseendehetsen som är på sociala medier är bara hemsk.

  1
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 12:34 kl 12:34

   Tack snälla, vad gullig du är 😀

   1


 3. L den 20 maj 2020 10:39 kl 10:39

  Jag kan se riktigt risig ut samtidigt som jag ibland kan tycka det är skoj att vara extra fin(mest för bilder haha). Jag älskar häst och ryttarutrustning men blir inte mer motiverad att rida pga ett fint schabrak liksom – då håller man kanske på med hästar av fel anledning.

  1
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 12:34 kl 12:34

   Haha, det låter precis som oss 🙂 Tror det är en ytterst hälsosam kombo 😉

   2


 4. lotta den 20 maj 2020 11:18 kl 11:18

  Så bra kommenterat av er, det är ju hjärtat som är det viktigaste, kläderna spelar ingen roll. Ni verkar vara “naturliga” av er. Därför följer jag er.

  2
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 12:33 kl 12:33

   Tack snälla, så kul att höra 😀

   1


 5. Maria den 20 maj 2020 13:45 kl 13:45

  Åter igen…….vet inte många som månar om sina hästar som ni gör,det är därför det är ett nöje att följa er..ni bjussar på er själva och är gulliga och omtänksamma….Fortsätt vara dom ni är,det uppskattar vi som följer er.
  Varma kramar till er båda 🤗❤

  1
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 15:07 kl 15:07

   Åh tack fina du! Stor kram ♥

   1


 6. Ulla den 20 maj 2020 16:07 kl 16:07

  Tycker ni är så goa tjejer, så härligt att se att ni går i mysbyxor o är sketna, det gillar jag. Hästarna boktavligt skiter i ” snygga kläder ” o jag med. Ni är bra förebilder för andra. Ni är så fina precis som ni är. Kramar till er båda 💞👍

  1
  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 19:48 kl 19:48

   Åh tack snälla Ulla, vad glada vi blir 😀 Stor kram! 7. Elin den 20 maj 2020 19:04 kl 19:04

  Jag har på mig det som jag tycker är bekvämt och praktiskt! Så ibland kan man se lite halvdan ut men tycker det är roligt att matcha ihop en snygg outfit då och då speciellt om man ska träna för någon tränare eller ta bilder. Men då gillar jag att matcha med schabrak , skydd/lindor och matchande tröja!

  Därför det är roligt att följa er också för att ni helt enkelt inte bryr er om utseende hetsen! Sedan är ni så välmående om era hästar och har en fantastisk hästhållning! Inspireras mycket av er! 🥰❤️

  • Systrarna Elfstrand den 20 maj 2020 19:49 kl 19:49

   Tack snälla Elin! Så glada vi blir av att höra det 😀 Kram ♥ 8. Karin den 21 maj 2020 07:59 kl 07:59

  Jag har gått från att se ut som en smutsig trashank till att alltid vara ren med putsade stövlar. Det beror på att jag förr hade hästar plus jobbade som hästskötare och nu rider jag bara på ridskola en gång i veckan. Så nu blir det liksom lite högtidligt på något sätt. 😄 Men det är klart man får klä sig hur man vill!

  • Systrarna Elfstrand den 21 maj 2020 16:01 kl 16:01

   Haha jag förstår dig då! En gång i veckan hade nog till och med jag orkat göra mig lite extra stilig ;DKommentera