Alltså WOW vad hästarna har varit duktiga idag! Vi har tränat med tre av fyra hästar för Miranda, och Bella fick gå en tur ute i skogen. Emmas plan var egentligen att rida lite “dressyrigt”, men Bella tyckte det var skoj att springa snabbt, haha 😉 Nåja, hon är nog redo för hopptävling imorgon i alla fall.

Focus var först ut att träna, och med honom så rider vi otroligt mycket grunder fortfarande. Han behöver bli lugn och trygg samt ta en ordentlig kontakt innan vi kan börja göra andra saker. Det var största fokuset idag – kontakten mellan min hand och hans nosrygg(eller bett i vanliga fall då). I början var det lite jobbigt och han testade att ha huvudet både högt och lågt och åt sidorna, men efter en hel del konsekvent jobb så blev han kanonfin! Då kunde vi rida lite svaga tempoväxlingar, och det gjorde han kanon. Vi börjar hitta mer och mer hur vi ska göra för att få ut det bästa av varje pass och det känns roligt!

Näst på tur var Boppen med Emma på ryggen. Även de fick först hitta kontakten fram till bettet, vilket inte alltid är så lätt. Först när de fick till den fina kontakten och en ärlig form kunde de börja leka mer med samling, och då fick Emma till en kanonkänsla. Problemet med Boppen är att han lätt blir spänd, och även dessa små spänningar kan göra det svårt för honom i ridningen. Men med avslappning kom också resten 🙂

Sist ut var Tage, och han var inte minsta lilla trött från gårdagens tävling. Tvärt om kändes han ännu finare idag! Efter lite uppvärmning så kände vi på MSV C:1-delar. Öppnorna gick finfint, och sen fick vi känna på diagonalslutor innan vi gick in på slutorna längs med spåret. Det var faktiskt väldigt nyttigt, och jag kände att jag fick en helt annan känsla i den raka slutan när jag hade ridit diagonalsluta innan! Har aldrig ridit det förut, så det var nyttigt och roligt att testa på. Efter det red vi lite enkla byten innan vi red igenom galoppdelen. Han gjorde det bra! Det kan bli ännu bättre såklart, men med tanke på att det var första gången vi red igenom det så är jag så nöjd med honom. Roligt med så bra träningar!

Tage år 2012 när vi var och tävlade sist i Floby! Hur söt? ♥

/ Anna

Kommentera