Hej allihopa! Idag var jag och Anna på gymmet tidigt och avklarade ett pass då Focus och Bella hade tid på Bjertorps klinik vid 9 för vet-check. Vi kände att det var dags att checka dem nu eftersom det var över ett år sedan som Focus checkades, och Bella har som ni vet varit ganska oliksidig i ridningen så då vill jag såklart veta om det beror på någon smärta eller om det bara är ojämnheter/svagheter som orsakar detta.

Skönt nog så hittade veterinären inga konstigheter med dem utan båda två var fräscha 😀 Det blev alltså ett snabbt besök för vår del, och dessutom väldigt skönt att bara behöva åka 20 minuter med transport för att ta sig till kliniken. Verkligen uppskattat! Båda två skötte sig bra, men Focus var väldigt stressad till en början när han stod i boxen. Hemma går det bra att stå i box numera, men inte på bortaplan för där är han såklart mer otrygg. Det blir extra jobbigt också när han inte kan kika ut ur boxen. Han var i alla fall förhållandevis lugn när vi stod med honom utanför boxen och han fick vara med/se Bella hela tiden. Bellsie skötte sig kanon hela tiden men båda två tyckte det där med böjprov var himla tråkigt 😉 Att longeras ute var mycket roligare enligt båda två!

Imorgon ska jag och Anna också checkas av vår naprapat. Mina höfter har som ni vet varit katastrofala de senaste och de blir inte bättre. Jag hoppas att ett naprapatbesök kan hjälpa mig att bli mer smärtfri, men just nu är jag inne på att söka privat vård och få till den där jäkla höftledsoperationen så snart som möjligt. Såhär kan jag inte ha det, för jag kan inte ens gå utan att få ont, så ni förstår säkert att ridning + benpass på gymmet inte fungerar så bra… Tyvärr har jag ingen privat sjukförsäkring eller försäkring på företaget som täcker detta, men det löser sig säkert ändå.

Sötnosarna ♥

Ni har väl för övrigt inte missat att vi har släppt ett nytt avsnitt av Systrarna Elfstrands hästpodd där vi gästas av vår mentala tränare Anna? Hon är en väldigt efterfrågad gäst och detta avsnitt blir ett riktigt grundläggande sådant där vi tar upp grunderna i NH/Parelli, pratar om övningar för nybörjare, hur man kommer igång osv. Vi pratar också om ledarskap, positiv & negativ förstärkning och helt enkelt de vanligaste frågorna som vi fick in när vi efterfrågade på Instagram vad ni ville att vi skulle prata om! Hoppas ni gillar avsnittet 🙂 Nu blir det ridning av gammelgrabbarna!

/ Emma

6 Kommentarer

 1. Daniela den 28 apr 2020 18:28 kl 18:28

  Avsnittet med Anna var superintressant, lyssnade i jobbet och blev så inspirerad 😂

  1
  • Systrarna Elfstrand den 28 apr 2020 19:23 kl 19:23

   Åh så roligt att höra 😀 2. Carro den 28 apr 2020 21:25 kl 21:25

  Annars kan du skicka en egenremiss till ortopedmottagningen 🙂 Vad är det för operation av höften man planerar i så fall?

  • Systrarna Elfstrand den 29 apr 2020 07:11 kl 07:11

   Jag är ingen expert, men de ska göra en titthålsoperation och skrapa bort mina pålagringar 🙂 Ska försöka komma i kontakt med det sjukhus där det står att remissen har skickats så får jag se vad som händer 🙂 3. Johan den 29 apr 2020 04:01 kl 04:01

  Lyssnade på det avsnittet och var riktigt intressant! Ska lyssna på resten av era poddar också!

  • Systrarna Elfstrand den 29 apr 2020 07:10 kl 07:10

   Tack så kul att höra 😀Kommentera