Vilken mankhöjd har den minsta/största hästen ni har suttit på haft?
Vi har båda två ridit shettis i början när vi lärde oss rida, men jag vet inte vad den minsta kan ha varit. Vet att en av dem var väldigt liten men som sagt, har knappt någon uppfattning om hur höga shettisarna på ridskolan är liksom, haha. Den största vi ridit var Shirehästen Cindy som vi red för ett tag sen som det finns video på vår Youtubekanal om.

Har ni ridit in/hjälpt till att rida in en unghäst? Om svaret är nej, är det något ni drömmer om att göra?
Nej vi har aldrig ridit in någon häst förut och har ingen dröm att göra det heller. Lämnar det till de som kan 😉

Hej! Hur gör ni när era hästar krånglar på uteritter (exempelvis backar ner i diken, småluftar med frambenen etc)? Har ni några tips?
Vi brukar mest vänta ut och be dem att gå framåt när de gjort klart sitt “utbrott”. Eventuellt backar lite åt det hållet som är läskigt för att sedan vända framåt igen och förhoppningsvis också då gå framåt 🙂

Vad inom ert jobb lägger ni mest tid på (både tillsammans och enskilt)
Skulle ni säga att det fysiska arbetet med hästarna är en del av ert arbete eller av er fritid (det vardagliga arbetet, inte att ni vloggar/jobbar med sociala medier osv)?

Jag(Anna) lägger allra mest tid på att lägga in produkter på vår webshop, samt kundtjänst där. Emma lägger mest tid på att redigera videor samt planera och administrera samarbeten till våra kanaler. Tillsammans är att spela in Youtubevideos, annars jobbar vi faktiskt enskilt. Det som vi gör ihop är ju inspelningar av podd och videor.
De är både och kan man säga. När vi “använder dem” i videor är de ju en del av arbetet men annars inte. Lyxen är ju att vi alltid(om vi vill och behöver) kan rida på dagtid när det är ljust för att sedan fortsätta arbeta på kvällen. Då får vi en paus för vår fritid mitt på dagen vilket är toppen!

Hur många blogg läsare har ni? Alltid undrat.
Vi har ett par tusen som läser vår blogg varje dag ungefär 😀 Bloggen är vår minsta sociala media.

Ifall det blir föl på Bella i framtiden, vad/vilka kvalitéer söker ni i ev hingst? Tänker både exteriört och ridmässigt. Hade varit roligt att höra era tankar kring detta.
Ja, vi får se om det ens blir något föl på Bella. Hennes equiterapeut rekommenderar inte detta på grund av hennes ryggskada, men vi ska såklart kolla runt med veterinärer för att få fler utlåtanden kring detta innan vi tar ett beslut kring fölis eller inte. Det vore fantastiskt kul förstås!
Det Emma vill ha till Bella är en hingst med rättställda framben(Bella är inåttåad). Hingsten får inte vara för stor, för fölet behöver inte gärna bli gigantisk. Runt Bellas höjd är ganska lagom enligt oss(173 cm) så det hade varit önskvärt. Sen får den gärna hoppa trevligt och röra sig trevligt samt vara av en nättare typ eftersom Bella är en grovis. Tror det kan bli en riktigt trevlig fölunge om vi får den matchningen 😀 Någon här tipsade om Mr Vain och den ser verkligen så fin ut, så det är helt klart en kandidat om det blir något i framtiden(har inte läst supermycket om Mr Vain i och för sig, men det lilla jag läst verkar trevligt).

På tal om föl – bild från när vi hälsade på vår kompis Cillans hästs fölis Alice. Så bedårande söt <3

/ Anna

Kommentera