God förmiddag! Måndag idag och jag och Emma har betat av gym och sitter nu och jobbar i vanlig ordning. Har er helg varit bra? Det har våran varit! I fredags fixade jag lite “inomhuspicknick” för mig och Samuel på kvällen, i lördags blev det ridning och middag hos mamma och pappa och igår spenderade jag MÅNGA timmar i stallet. Jag putsade nästan all vår utrustning och dammtorkade i sadelkammaren. Högst nödvändigt men det tar sån tid!

Denna vecka har vi hoppträning igen, vilket ska bli roligt förstås. Eftersom Bella är skadad så får Boppen haka på istället för henne. Här kommer ett litet ungefärligt schema för hästarna(och oss):

Måndag: Dressyr på Focus, Tage och Boppen. Vi håller tummarna att Tage är fräsch igen efter hans hälta som han fick i tisdags. Han ser fräsch ut i hagen så vi testar och ser.

Tisdag: Jag och Emma ska till frisören på morgonen. Skönt att få håret fixat! Hästarna rids ut på eftermiddagen/kvällen när pappa slutat jobbet och kan haka på oss i skogen. Förutsatt att Tage är fräsch då förstås, annars fixar jag och Emma hästarna själva.

Onsdag: Hoppträning för Focus och Boppen! Tage får gå ett pass i paddocken, gärna med inslag av bommar.

Torsdag: Uteritt för alla tre grabbarna, ett lättare joggingpass efter hoppträningen dagen innan. Kristi Himmelsfärd som det är så borde pappa kunna hjälpa oss att rida så vi får ut dem samtidigt!

Fredag: Uteritt återigen. Kanske kan rida och klättra för att variera jobbet. Vi är lite ledsna, för våra vanliga klätterbackar som ligger nära är typ förstörda för att de röjt i skogen. Som tur är har vi fler klätterbackar, men de är betydligt längre bort än våra vanliga. Får ta oss tiden att rida dit någon dag, förhoppningsvis denna dag.

Lördag: Antingen vila eller dressyr. Vi får känna av lite hur hästarna känns dagarna innan. Är de trötta får de vila, annars kör vi ett lättare dressyrpass.

Söndag: Antingen vila eller dressyr beroende på hur lördagen sett ut.

Så ser veckan ut på ett ungefär! Vi brukar rida hästarna 5-6 gånger i veckan, men det beror självklart på hur de känns i kroppen också. Vi går på magkänslan helt enkelt.

Nu är jag laddad för en ny vecka! Hoppas ni är det också 🙂

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Josefin den 18 maj 2020 12:30 kl 12:30

    Valborgsmässoafton? 😂😘

    • Systrarna Elfstrand den 18 maj 2020 12:42 kl 12:42

      Det är för mycket helgdagar nu, haha ;DKommentera