God morgon! Påskveckan är här, och den kommer egentligen inte bli så annorlunda mot vanliga veckor för vår del. Hoppträning på onsdag för Focus och Bella är väl det som vi har spikat och inplanerat. Jag och Samuel skulle egentligen åkt på spa fredag-söndag, men det har vi valt att flytta av förklarliga skäl. Nu har vi något att se fram emot i höst istället!

Igår fick alla våra grabbar hoppa. Vår kompis Cillan kom med sin fina häst Quiero och ville hoppa, så då passade vi på att hoppa lite vi också. Bella fick en vilohelg, så hon fick avundsjukt stå och titta på i hagen 😉

Emma hoppade Boppen samtidigt som Cillan hoppade Quiero. På ena långsidan satte vi upp en serie med tvåstuds – ett galoppsprång – oxer – ett galoppsprång – tvåstuds. Detta är en klurig serie för många hästar, då många gärna “rinner iväg” lite efter hinder. Nyttigt och klurigt! Sen hade vi ett fristående räcke på snett igenom och ett räcke med bom både framför och bakom på andra snett igenom.

Boppen såg härlig ut! Han är såklart inte i toppform just nu, och det var första gången han hoppade på bettlöst(kanske någonsin) men jag tyckte att han och Emma kämpade på bra. De hoppade inte jättemycket, men litegrann. Syntes att han tyckte det var roligt! Lite svårt för Emma att få ihop honom bara, dels på det bettlösa men också att han inte riktigt orkar heller just nu. Quiero och Cillan var duktiga, och jag fick hoppa upp och prova honom också. Riktigt härlig, stor häst(runt 178 cm i mkh om inte större) med SÅ härlig galopp. Med ännu lite mer jobb kommer han bli fantastisk. Provade ett par skutt också och det kändes tryggt.

När de stora grabbarna var klara så red jag och Cillan Tage och Focus. Cillan hoppade Focus, och de var superduktiga! Han är inne i en fas där han tycker det är så jobbigt att komma på serier i vänster varv. Då skjuter han ut högerbogen och vägrar svänga. Det fick Cillan smaka på igår 😉 Sen tyckte han att regnbågarna som vi hoppade över var lite konstiga till en början också. Sen gick det så fint så! De avslutade med att hoppa ett språng på 1,20 m, och han luftade fint över det språnget. Så roligt att få se honom från backen, och på lite större hinder med!

Tage var förbannat fin igår. Så energisk och laddad, haha. Jag värmde upp honom på räckena och han blev nästan som en sprudlande duracellkanin. Satt bara och skrattade. Bästa Taggis <3 Sen fick Cillan hoppa upp och känna lite på honom också. De hoppade även serien, och jag får säga att Tage fixade den bäst av alla grabbar 😉 Han är väldigt tacksam i serier faktiskt. Lätt för att anpassa sig till avstånden och är kvick på så vis. De hoppade faktiskt ett hinder på 1,10 m. Vet inte när Tage gjorde det sist. Måste vara evigheter sen!

Idag blir det uteritt för hela gänget. Perfekt både för grabbarna som hoppade igår och Bella som vilat nu och behöver ett lite lugnare pass efter det.

/ Anna

Kommentera