God morgon! Igår bar det av mot min och Focus andra riktiga hopptävling. Även denna tävling blev en riktig succé!

Vi startade 85 cm bedömning Clearround i Götene. Eftersom vi startade så tidigt på dagen så fick vi gå in direkt i ridhuset och rida fram där, så det valde jag att göra eftersom framridningspaddocken var väldigt blöt. Annars föredrar jag förstås att rida fram i båda varven, men nu blev det så denna gång.

Eftersom jag red fram i ett varv så red jag även förvänd galopp för att komma igång i båda galopperna. Sen hoppade vi fram på ett litet räcke, räcke på fullhöjd en gång, och oxern två gånger. Sen var det dags för start!

Banan var även den lite blöt på sina ställen, så min plan var att ta det lugnt i svängarna och flyta på i större galopp på distanserna. Innan start visade jag honom ett par hinder och en busskur som stod utanför banan(som används som domarbås på dressyrtävling vet jag).

Jag lyckades hålla planen bra, och jag fick en fantastisk känsla på banan! Enda lilla oflytet blev mellan hinder 2 och 3 där han inte riktigt ville byta galopp och sen inte tog min halvhalt så han kastade lite med huvudet. Alla bommar låg kvar och han hoppade med gott självförtroende, så vi blev alltså felfria på vår andra riktiga hopptävling ihop. Så glad och stolt! ❤

Focus med sin rosett 🎀

Nu får vi se när nästa tävling blir. Vill starta max 90 cm, så när någon klubb i närheten har en passande klass blir det nog så. Så roligt att tävla hoppning med Focus, det märks att han förstår det här mycket mer än dressyr 😂❤

/ Anna

Kommentera