I samarbete med Activ Mineral

Det är många som har önskat ett inlägg där vi berättar om vad våra hästar äter, så här kommer ett sådant inlägg!

Först och främst så går våra hästar som ni säkert vet på lösdrift, och har fri tillgång till hösilage. Detta tycker vi är optimalt för hästarnas skull. De behöver aldrig vara uttråkade eller vara hungriga, utan vill de äta finns det alltid mat till dem, och de kan röra sig som de vill. Självklart har de också även fri tillgång på vatten, och nu på vintern så har vi elektriska vattentunnor för att vattnet ska ha en bra temperatur dygnet runt året om. Utöver detta så har de saltstenar i hagarna som de kan slicka på när de känner att de vill/behöver detta.

När det kommer till kraftfoder så har vi under vår lösdriftstid aldrig haft några morgon/kvällsfodringar till detta, utan de får helt enkelt sin mat efter ridpassen/när vi har tagit in dem för pyssel. Detta funkar hur bra som helst och är smidigt för oss, samtidigt som hästarna får en positiv rutin efter ridpassen.

På senare år så får våra hästar inte alls mycket kraftfoder, eftersom vi inte anser att de behöver det. Alla får dessutom samma foder och tillskott, och det funkar kanon på alla 4 hästarna! Det som hästarna får en vanlig dag är:
• 0,5 liter müsli
• 1,5 mått Actic Mineral Mix
• 1 mått Activ Mineral Natriumaskorbat
• 0,5 mått Activ Mineral Magnesium

Vi har skrivit mer om respektive produkt från Activ Mineral HÄR.
När det kommer till müsli så använder vi faktiskt ingen “fast” produkt, utan det varierar (beroende på vad som finns i lager på pappas jobb), och vi har inte märkt någon skillnad baserad på vilken sorts müsli vi har använt. Det som hästarna alltid får är som ni säkert förstår produkterna från Activ Mineral. Jag har aldrig varit med om sådana kvalitetsprodukter tidigare när det kommer till häst-tillskott så det är otroligt roligt att vi kan samarbeta med dem!

Några grejer som vi har märkt förbättringar på hos hästarna sen de började äta Activ Minerals produkter:
Tages mage är bättre. Detta är första året som Tage har ätit Activ Mineral mix i samband med övergången höst-vinter. Han brukar normalt sett bli väldigt dålig i magen när frosten kommer och han äter det gräset. Vi har märkt stor skillnad på detta i år, och han har inte varit något lös över huvud taget skönt nog.
♥ Tages leder är bättre. Som ni säkert vet så har Tage sina kroppsliga problem och har haft problem med sina leder länge. Tidigare har vi enbart märkt skillnad när han har fått tillskott med karenstid på. Nu har vi bytt ut detta till att enbart använda Activ Minerals produkter (som alla är karensfria), och han känns otroligt fräsch! Jag misstänker att det är Natriumaskorbatet som har gjort den största skillnaden på honom gällande detta.
Glansigare päls. Våra hästar har fått riktigt glansig och fin päls sen vi bytte till Activ Mineral. Det märks extra tydligt nu i vintertiden när hästarna gärna blir dassiga i pälsen, oavsett om de är klippta eller oklippta.
Bättre återhämtning. Bella är den som har ätit Activ Mineral Mix längst av våra hästar. När hon började äta mixen var hon 5 år och inte speciellt stark i kroppen. Jag märkte väldigt snabbt på henne att återhämtningen blev bättre med Activ Mineral mix, och idag tycker jag att alla våra hästar återhämtar sig snabbt i ridningen.
Mjuka och starka i kroppen. Just nu är Boppen inte i form pga sitt sår, men alla de andra hästarna är i sitt livs form nu tror jag. De känns så otroligt mjuka och fina i både musklerna och ridningen. Dessutom känns det som om både Bella och Focus den senaste tiden har blivit enormt mycket starkare i ridningen, vilket vi också har fått kommentarer om. Magnesiumet tror jag gör stor skillnad gällande hästarnas muskler, och jag kan ärligt säga att vi har märkt att det är stor skillnad på magnesium och magnesium. Activ Minerals magnesium har en helt annan kvalitet och är säkert 10 gånger drygare än de flesta andra märkena på marknaden!

Bella gillar sin Activ Mineral Mix ♥

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Marianne den 7 nov 2019 10:34 kl 10:34

    Analyserar ni ert hösilage? Om inte, varför? 🙂

    • Systrarna Elfstrand den 7 nov 2019 12:37 kl 12:37

      Vi har inte gjort det ännu då vi tidigare har köpt hösilage från olika bönder, men det kan vara något att göra nu när vi tagit eget 🙂Kommentera