Idag har alla grabbar fått sig en uteritt! Vi fick ridhjälp av vår kompis Jennifer, så snällt. Hon var ridsugen, så det passade perfekt då vi har haft en fullspäckad dag. Hästarna skötte sig i alla fall fint, och jag märker för varje dag att Focus blir bättre och bättre i huvudet. Snart kommer han nog inte vända om på uteritterna alls. Bara att kämpa på tills det lossnar helt!
Jennifer red Tage och Emma red Boppen, och gamlingarna såg fräscha och fina ut. Idag kunde Boppen minsann tänka sig att komma in, haha 😉 Tur det.

Sen har vi också haft Anna här på mental träning! Först ut var Bella och hon var jätteduktig. De tränade först på att hon skulle backa mot transporten som stod parkerad i mitten av paddocken. Hon backade lite av sidan av transporten först på grund av trycket, men blev mer avslappnad senare. Efter det tränade de på att Emma skulle stå på uppsittningspallen en stund innan hon satt upp och det var jobbigare när Emma stod på Bellas vänstra sida än höger. Emma valde då att hoppa upp på höger sida sen. Sen red Emma litegrann med Annas “specialbett” och det hade känts bra enligt Emma.

Efter det var det Focus tur och vi hade helt klart vårt bästa pass hittills idag! Vi tränar lite på att han inte bara ska “få saker gjorda”, utan att faktiskt tänka sig lite för också. Vi började med att gå över ett hinder i skritt, där Anna bad mig att stanna Focus över hindret så han hade hindret under magen. Det var så jobbigt för honom, och han “rasade” hindret för han blev sur på att jag skulle bestämma när han minsann bara ville ta sig över hela hindret. Just den biten fick vi träna på ett bra tag, och det är något som jag kommer fortsätta träna på för det märktes att det var jobbigt för honom. Han blev sur på mig, förvirrad och frågande. Dock är jag stolt över mig själv, för jag visade honom på ett bra sätt vad jag menade och då blev han tryggare och avslappnad och lugn. Efter det tränade vi lite på transporten. Först att han skulle backa upp på lämmen, fast han sneddade av innan och ställde sig bredvid istället. Det är såklart helt okej, det är bara själva backningen som är grejen och inte transporten. Anna studsade en pilatesboll runt Focus som inte brydde sig särskilt mycket. Till sist så visade jag Focus att han skulle gå upp på transporten och då gick han upp med båda frambenen och nosade runt inne i transporten samt utanför, helt totalt avslappnad. Så duktig!! ♥

Ikväll ska jag, Emma och Samuel iväg till Göteborg för Spöktimmens poddbio och middag tillsammans med två andra kompisar. Ska bli så jäkla kul! Älskar verkligen Spöktimmen, den bästa podden som finns enligt mig.

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Daniela den 19 jun 2019 17:50 kl 17:50

    Så kul när träningen ger resultat! 🙂
    En fråga om banhoppning, jag var ute på min tävlingsdebut i hoppning i söndags och fan vad jag red låååångsamt! Hur lär man sig vad som är bra tävlingstempo?

    • Systrarna Elfstrand den 20 jun 2019 08:26 kl 08:26

      Haha åh, känner igen det där! Ett tips kan vara att klocka dig själv när du rider. Tävlingstempo på lokal nivå i hoppning brukar ligga på 350 m/minut, så mät upp en slinga som är så lång och prova att galoppera den och se vilken tid du rider på 😀 Sen kan du justera tempot efter det 🙂Kommentera