För ett tag sedan skrev Anna ett inlägg om hennes Unpopular Opinions, och jag tänkte göra detsamma, fast med mina 🙂 Tycker sådant är roligt att läsa! Först och främst kan jag ju börja med att säga att jag håller med Anna i alla hennes åsikter, lika som vi är 😉

Gamla människor är oförskämda. Nu kanske jag låter som en hemsk människa, men jag har svårt för gamla människor! Min uppfattning är att gamla människor tror att alla ska anpassa sig efter dem, de kan inte läsa av andra personer, de tror att alla är intresserade av att höra vad de har att säga, och de har ingen respekt för köer. Mitt ogillande för äldre personer blir inte direkt bättre av att vi brukar träna under den tiden på dygnet som pensionärerna hänger på gymmet, haha… Mansplaining från äldre män (som vi såklart inte bett om), tanter som börjar prata med dig trots att du har i hörlurar (och uppenbarligen inte vill prata med någon då), tanter som står och stirrar på dig i en evighet medan du tränar i en viss maskin som de vill ha… Listan kan fortsätta!

Personer som har fått barn blir tråkiga. De allra flesta kvinnor jag känner som har fått barn har också blivit ungefär 10 gånger tråkigare efter detta. Nu pratar jag inte om att de är tråkiga för att de inte kan hänga med ut eller hitta på grejer lika ofta som förut. Nej, jag pratar om det faktum att så många verkar förlora exakt alla andra intressen efter att de har fått barn. Det enda deras liv går ut på är att vara mammor, och att prata om sina barn/sitt mammaliv. För mig (och många andra) finns det inget mer ointressant att lyssna på. Som tur är finns det vissa undantag, bland annat en av mina bästa vänner som verkligen inte stämmer in på det jag har beskrivit här 😉

Det mesta som är fejk är fult. Anna beskrev i sitt inlägg hur svårt hon har för löshår, och det håller jag med om. Jag tycker dessutom att det mesta “fejkade” du gör med ditt utseende också gör dig mindre vacker, och jag föredrar helt klart den naturliga skönheten, vars ideal tyvärr har försvunnit de senaste åren. Fyllda läppar? Nej tack. Stora naturliga läppar är snyggt (liksom små läppar), men det syns med en gång så fort ett par läppar består av fillers, och jag tycker bara det ser obekvämt ut. Botox gör att du ser obehaglig ut, och när det kommer till fransförlängning har jag (helt seriöst) bara sett en person som har passat i det. Jag tycker att tjocka/långa fejkfransar ser ofräscht och obekvämt ut (i synnerhet när de börjar lossna), och dessutom ser det konstigt ut att vara helt osminkad i övrigt och sen bara ha ett par gigantiska fransar. Jag har också svårt för extremt mycket smink, och tycker att alla är vackrast utan extrem contour osv. Ja, listan på kosmetiska, och även kirurgiska, fejk-saker jag ogillar kan fortsätta länge. Kanske en något lustig åsikt att ha eftersom jag själv är galen i smink och dessutom färgar mitt hår och har tatueringar, men jag tycker det är skillnad på fejk och fejk, haha.

Blått är en överskattad färg. Ifall du frågar alla människor i hela världen vilken som är deras favoritfärg så tror jag att nästan hälften skulle svara blå på den frågan. Själv håller jag verkligen inte med, utan tycker att blå är en ganska tråkig färg. Jag äger inte ett enda icke-hästigt plagg som är blått (förutom jeans) och jag tvivlar på att jag någonsin kommer göra det. Ni som följer oss vet nog redan vilken som är min favoritfärg, som aldrig är tråkig enligt mig 😉

Annars hittar ni svaret i den här bilden…

Det var några stycken unpopular opinions med en lite längre beskrivning istället. Hoppas ni tyckte det var lite kul att läsa, och få lära känna den pessimistiska sidan av mig bättre 😉

/ Emmqa

6 Kommentarer

 1. Klara den 26 sep 2019 18:41 kl 18:41

  Förstår vad du menar med gamla människor, de är ofta väldigt oförskämda. Nu vet jag inte hur gamla de du syftar på är men det är faktiskt så att när man blir gammal får man naturliga förändringar i hjärnan bla i frontalloben, där sitter våra hämningar och konsekvenstänk. Har man frontalobsdemens tappar man hämningarna helt och kan t ex äta märkliga saker, bete sig märkligt ( t ex klä av sig alla kläder) och säga vad som helst rakt ut. Men som sagt även gamla människor får lite förändringar där (väldigt individuellt så klart) men det kan förklara varför så många gamlingar är så oförskämda ofta. Har jobbat inom hemtjänst och har aldrig fått höra så mkt saker både otrevligt och bara konstiga saker som då. Ofta blir man dessutom lite mer egoistisk och självcentrerad, världen krymper och ens egna behov blir viktigare än andras. Det är så klart väldigt olika hur man åldras men uppfattningen att gamla människor är oförskämda och gränslösa är inte helt fel…..

  2
  • Systrarna Elfstrand den 26 sep 2019 19:50 kl 19:50

   Intressant kommentar! Kan tänka mig att det blir väldigt oförutsägbart att jobba med äldre personer 🙂 2. Emma den 26 sep 2019 18:56 kl 18:56

  Haha, diggade alla dina opinions och håller dessutom med! Kände igen väldigt mycket av det du tog upp, allt ifrån gamlingarna till mammorna 😅🤣😂

  Och kan garantera att man är inte elak eller hemsk om man tycker så, man är nog ganska normal… Elakt hade varit om man verkligen sagt eller gjort något otrevligt som sårat någon annan (gammal eller ung), på ett onödigt sätt. Klart man ska kunna säga ifrån i vissa lägen, men man kan säga ifrån utan att vara elak.

  Däremot anser jag att gamlingar oftare är “elaka” eller åtminstone otrevliga än yngre människor… Det är som om alla spärrar bara försvunnit 🤪 Kan givetvis ha med demens att göra också.

  • Systrarna Elfstrand den 26 sep 2019 19:50 kl 19:50

   Haha, vad roligt att du gillade inlägget 😀 3. Malin den 26 sep 2019 20:38 kl 20:38

  Detta inlägget var ju som om jag själv hade skrivit det. Klockrent Emma!

  • Systrarna Elfstrand den 27 sep 2019 11:11 kl 11:11

   Haha, vad roligt! 😀Kommentera