God kväll! Jag har precis kommit in till Emma från stallet där vi red ut tillsammans med Gabbi och pappa igen. Supermysigt! Idag körde vi helt omvänt på hästarna, hehe. Gabbi red Focus, Emma red Tage, jag red Boppen och pappa red Bella. Alla skötte sig kanon, och det var roligt att se Focus med en annan ryttare. Det är ju oftast jag som rider honom, i synnerhet ute i skogen, men det är nyttigt att andra rider honom med. Släpper dock inte upp vem som helst på honom eftersom han är lite speciell än. Han utvecklas hela tiden så jag hoppas att jag ska kunna “kasta upp vem som helst” på honom i framtiden 😀

Igår var jag och Emma och hopptränade med Focus och Bella. Två träningar i rad har vi ridit mer markarbete och kluriga övningar, så igår var det dags för banhoppning igen. Vi värmde upp över tre block med fyra språng mellan som uppvärmning, och det gjorde hästarna bra. Jag måste få tillbaka Focus lite till, men han gör sådana övningar mycket mer avslappnat nu än förut. Snart så! Bella gjorde den övningen plättlätt.

Sen hoppade vi som sagt bana. Det var en “trekombination” med räcke – oxer – räcke där räckena stod sneda och oxern rakt. Sen en vanlig kombination och en fristående oxer. Focus var verkligen kanonfin! Han känns mer och mer avslappnad och taggad på samma gång när jag hoppar honom. Han kan knappt stå still mellan varven utan vill bara iväg, haha. Annat var det när jag började hoppträna, då var han som sirap när vi skulle fatta galopp inför våra rundor. Han känns lugn, och jag kan ha en lugn men energisk galopp på honom. En gång failade jag in på kombinationen, men trots det hoppar han det som ingenting trots att jag inte var med riktigt(förlåt gubben). Kändes ändå bra, för även om jag såklart inte vill hamna efter i sprången så är det nyttigt för mitt psyke att sådant här händer. Det händer ingenting, utan han fixar det! Tog om det en sista gång och då gick det finfint. Supernöjd med träningen!

Emma och Bella gjorde också en kanonträning. Hon och Bella har verkligen hittat varandra nu och de gör det så enkelt tycker jag. Har en bra galopp, kan svänga med lätthet, Bella är balanserad och svänger inte in mot mitten som hon gjorde förut. Duktiga tjejer! Vi filmade som vanligt på våra hoppträningar, så film kommer på lördag 😀

Bild från igår! Nöjda efter en bra träning 😀

Nu är det dags att åka hem och käka lite kvällsmat med Samuel. Imorgon är det fredag redan! Då ska jag bland annat till ridklubben och bygga bana. Vara Hästsportklubb anordnar öppen bana lördag och söndag denna helgen, så är ni sugna på att komma och hoppa i den stora paddocken kan ni kika HÄR hur man anmäler sig och så vidare.

/ Anna

Kommentera