Jag och Anna kom nyss in i stallet efter att ha fått ridhjälp av pappa och Samuel, så alla hästar kunde komma ut samtidigt på en tur i skogen. Väldigt tacksamt att få hjälp under våra uterittspass! Trots att det blåste en hel del idag (enligt YR 10 m/s) så skötte sig hästarna riktigt bra. De är ju normalt sett vana vid blåst med tanke på att vi bor på schlätta, men nu under sommaren har det varit otroligt icke-blåsigt. Självklart ska det vara som minst blåsigt under den varmaste tiden på året, haha. Nu kommer höstvindarna tillbaks i alla fall och det är dags för oss att vänja oss igen, även om det är väldigt störigt med vind. Tack vare ridhjälpen idag har jag hunnit med att bokföra ikapp allting jag behövde göra och även stämma av bankkontot med 1930-kontot för att se så att allt stämde. Så himla skönt att vara i fas med allt nu!

Igår dressyrade vi på hela gänget. Bella kändes så fantastiskt! Det var riktigt kul att rida ett dressyrpass där jag inte behövde fokusera på att sitta ner i traven till 99%, utan att faktiskt komma till ordentlig ridning. Hon var så mjuk, fin och positiv. Jag har börjat med svårare grejer i dressyren på henne nu och rider endel linjer ur MSV-klasser bland annat. Öppna på spåret följt av en diagonalsluta in till medellinjen, svårare linjer i förvänd galopp och även enkla byten som blir bättre och bättre. Sen jobbar jag också mycket på hennes största grundproblem just nu: Att acceptera högerskänkeln som min formande innerskänkel i höger varv där hon gärna blir rak och glider inåt. Jag vill liksom kunna ta ett ledande tygeltag utan att hon faller inåt, vilket är svårt i höger varv, men det känns bättre och bättre! Hennes ridbarhet är så härlig för även om hon inte har några flashiga gångarter så är hon så otroligt rolig att rid. Hon försöker verkligen och gör de flesta rörelser riktigt fint trots sin exteriör. Två grejer som jag skulle säga att hon är lite extra bra på är skänkelvikningar och ryggningar. De flesta hästar gör i ärlighetens namn rätt usla ryggningar, men Bella gör dem bra! Ryggar rakt (bara det är en stor tumme upp) med bra framåtbjudning utan att stressa bakåt, och samtidigt behåller hon en stadig form utan att bli varken stretig uppåt eller dykig nedåt. Jag ser verkligen fram emot att stärka henne ännu mer så hon blir ännu mer ridbar, för hon är så sjukt fantastisk att jobba med och jag har helt seriöst kul med den hästen varje dag ♥

De andra tre hästarna var också riktigt fina. Jag provade Focus men insåg att hans dressyrsadel är omöjlig för mig att rida i. Min röv får helt enkelt inte plats i den, och i kombination med att jag tydligen har en extra svängd ryggrad enligt läkare så blir det hemskt obekvämt att rida i en dressyrsadel som inte passar. Ska jag skaffa mig en dressyrsadel måste den ha ett lågt bakvalv, annars kommer det inte att fungera! Jag och Anna bytte därför häst så jag fick rida lilla Tage i hans sadel, och det var så kul. Han känns verkligen grymt fin nu när han har fått på framskor igen. Otroligt pigg, glad och fräsch så jag satt bara och glassade runt hela passet kändes det som. Det är helt fantastiskt att han är i sitt livs form nu vid 20 års ålder ♥ Anna var jättenöjd med Focus och även Bopps hade känts bra.

Vår goa lilla Taggboll ♥

Nu ska jag ner till köket och laga lasagne på linser, tomater, rödlök och min väldigt mumsiga bechamelsås. Hemligheten till en riktigt bra vegansk bechamel är näringsjäst (bjäst) och potatiskrydda/pommeskrydda. Det i kombination med salt, vitpeppar och muskotnöt gör att den får en riktigt nice umamismak! Matlagning är ett stort intresse hos mig som ni kanske märker, och jag är lite nördig. Jag tycker verkligen det är så mysigt att lyssna på podd och laga mat 🙂

/ Emma

4 Kommentarer

 1. Daniela den 9 sep 2020 00:12 kl 00:12

  Du skulle säkert behöva ha en dressyrsadel med ett flatare säte 🙂 tyvärr känns det som mode nu med endast asdjupa säten på dressyrsadlar 😅
  Jag provade rida i en Ludomar sadel för något år sen, jag satt så bra i den! De är måttbeställda sadlar som du kan välja vad som passar dig och din häst bäst, den jag red i hade kostat runt 10000kr ny så inte allt för dyr heller för måttbeställd sadel 👏
  /en till med stor rumpa och redig svank 🤦‍♀️

  • Systrarna Elfstrand den 9 sep 2020 10:29 kl 10:29

   Åh tack för tips! Låter som ett väldigt bra pris också för mig som inte har en fet budget, haha 🙂 2. Jenni den 9 sep 2020 07:30 kl 07:30

  Tipsar om Amerigo DJ
  🙂

  • Systrarna Elfstrand den 9 sep 2020 10:29 kl 10:29

   Tack för tips 😀Kommentera