Woho! Idag är det exakt två år sedan jag hämtade hem min “lilla” för tidiga julklapp, Focus! 22 december 2017 var första gången vi möttes på riktigt, och också då som jag köpte honom och tog med honom hem. För er som inte vet så köpte jag honom genom att ha sett en film endast, så han var en riktig chansning för mig att köpa.

Första året tillsammans har jag pratat om i en video, och den videon kan ni se HÄR.

När jag ser tillbaka på vår tid tillsammans så är det ganska luddigt och snurrigt. Jag vet knappt när det gick framåt eller bakåt i utvecklingen om jag ska vara helt ärlig. Jag tror att jag förträngt mycket när det kommer till vår resa, just för att den har varit väldigt jobbig stundtals.

Det här året som varit känner jag att jag har landat lite mer i oss och hur han är som häst. Det har tagit väldigt lång tid! Det sägs ju att det tar ett år att lära känna en häst, men för mig har det tagit två, haha. Jag tror knappast att jag har lärt känna honom färdigt än heller för den delen.

År 2019 har inte varit lätt, och vi är långt ifrån klara tillsammans. Vi har fortfarande en lång väg kvar att gå, men det känns äntligen som att några pusselbitar är på plats. Jag har fått känna lite mer vilken häst Focus faktiskt kan bli detta år, även om vi “bara” har tränat hemma i princip.

Focus är verkligen en helt fantastisk häst, och jag tror att han besitter mycket kapacitet både i hoppning och dressyr. Han är otroligt rörlig i sin kropp, hoppar med lätthet och har inga svårigheter där. Den svåra nöten att knäcka är det mentala, och det är svårt just för att det tar tid och fortfarande är ganska nytt för mig. Jag ska vara ärlig och säga att jag längtar så till den tiden då jag känner att jag har koll på allt och vi har utvecklats betydligt mer, men samtidigt är ju jobbet roligt. Ibland, haha. Nej men skämt åsido, det är väldigt roligt och utmanande med en häst som Focus. Hade jag kunnat se in i framtiden så vet jag inte om jag hade köpt honom, faktiskt. Men jag är väldigt glad att jag gjorde det. Han har redan på dessa två åren lärt mig så otroligt mycket, och det kommer jag vara honom evigt tacksam <3

/ Anna

1 Kommentar

  1. Fanny den 22 dec 2019 17:15 kl 17:15

    Vi går igenom väldigt liknande resor! Köpte mitt sto för två år sedan (den 18e så bara några dagar som skiljer tillochmed) oinriden och knappt hanterad. Visste att hon skulle bli en utmaning då jag vet från syskon och föräldrar att det finns mycket energi i henne, ville utvecklas så lite därför jag köpte henne. Men att det skulle bli såhär ”illa” trodde jag verkligen inte. Så många gånger jag velat sälja henne, men hindrats av att hon knappt är värd något dom dåliga perioderna haha trots att det är en väldigt fin häst. Men jag vet också att jag skulle ångra mig om jag ”gav upp”. Hur j*äkla jobbigt det än är så ska det bara gå. Men hon kan verkligen få mig att ifrågasätta allt, och jag har haft det riktigt kämpigt med självkänsla och självförtroende. Dom här hästarna testar verkligen ens gränser, men i slutändan (när den nu är) så är jag övertygad om att allt kommer vara värt det. Heja dig och Focus! När man är/varit med om det själv så vet man vilken envishet och kämparglöd som krävs! 🦄

    1

Kommentera