God kväll allihopa! Igår stod det att det skulle spöregna hela dagen idag, men som tur var ändrades prognosen under morgonen. Jag och Anna passade därför på att ta stallet på förmiddagen för att kunna gymma och jobba nu under eftermiddagen.

Alla hästar fick komma ut i skogen idag. Först ut var Bella & Tage. Bella fick gå först, och som vanligt när hon gör det så går det ganska snabbt 😉 Dock var det väldigt blött i skogen, så vi beslutade oss snabbt för att bara rida de andra två på grusvägarna. Hela rundan gick fint, förutom sista galoppen där nog båda hästarna blev lite väl taggade. Bella sparkade därför åt Tage, trots att han inte ens gick speciellt nära henne. Hon är en riktig liten bitch, min tjej! Tur nog så var Anna/Tage inte nära som sagt, så ingen blev träffad, och utöver detta lilla missöde så var båda två kanon i ridningen.

Med Focus och Boppen blev det inte en lika trevlig runda, för Focus krånglade endel när han var tvungen att gå på ett “nytt” ställe. Anna blev därför såklart frustrerad eftersom han hade gått så bra innan. På vägen hem var han också ganska jobbig. Stark, styv och lyssnade inte så bra på Anna. Får hoppas att han sköter sig bättre imorgon 🙂 Boppen var dock duktig och kändes lugn och fin även i skallen.

När vi var klara med ridningen så mockade Anna hagarna/lösdrifterna (som var förjävliga idag) medan jag förberedde utrustningen och började vlogga lite inför morgondagens tävling. Skönt att ha all utrustning fixad så vi utan problem hinner både rida, gymma och jobba innan vi drar på tävling imorgon eftermiddag 🙂

Min Gnällspik ♥ Hoppas hon är lika taggad som mig på hennes första avd. A-start imorgon!

/ Emma

4 Kommentarer

 1. Emma den 28 nov 2019 17:24 kl 17:24

  Nu måste jag fråga! Det här med “bitchandet” hos Bella, att hon är sur och slår mot andra hästar ibland, är det något ni “gör någonting åt”, aktivt, just då det händer? Alltså försöker komma tillrätta med om jag säger så.

  Jag är en sån där lyckligt lottad människa som aldrig hade något “bitchigt” (argsint) sto, jag hade för övrigt mestadels valacker, och slapp alltså deala med arga beteenden. Men vore ändå roligt att höra hur ni funderar kring det, och vad ni gör när hon “håller på”.

  Själv hade jag dock ett sto, som hade grymma brunster, och utan att gå in på detaljer så insåg jag med tiden att det var bara att lägga ner all träning/ridning när hon brunstade för oavsett vad jag provade/testade så fanns det inget som hjälpte. Sista utvägen hade väl varit OP men det kändes inte aktuellt för mig just då.

  Hon var alltså inte sur, bara… Ehh… Ja njutningsfull eller hur man ska förklara det beteendet på ett rumsrent sätt. 😂 Synd, för det var en otroligt lovande hopphäst, men det blev helt enkelt ohållbart i längden.

  Bara en liten spontan fråga från mig, tycker det är så intressant att följa er och hästarna! 😃

  • Systrarna Elfstrand den 28 nov 2019 20:30 kl 20:30

   Just då det händer så känns det inte som om det finns så mycket för mig att göra, för det går så snabbt så oftast hinner jag knappt ens reagera, haha. Vi får helt enkelt fortsätta med mentaltränandet och hoppas att det ger resultat även med detta problem 🙂 2. Emma den 29 nov 2019 10:19 kl 10:19

  Ja, det är ju inte enkelt såklart. Jag tänkte mer om du gör någon form att “mental bestraffning” som exempelvis att du, när hon “bitchar”, gör någon övning/rörelse som hon vanligtvis har svårt för. Som att en häst som har svårt för att rygga, när den “uppför sig illa” så ryggar man några steg.

  Kom ej på någon bättre jämförelse just nu såhär i all hast, men jag tror du förstår vad jag menar. Den mentala träningen är såklart bra, men ibland kan man ju behöva köra en “grej” direkt när saker händer, för att komma tillrätta med problemet. Det otäcka är ju OM en spark/kick skulle träffa en annan häst eller ryttare, liksom.

  Bara mina tankegångar för stunden, menade mest om du ställer några “krav” på henne som motvikt till “bitchandet”, det brukade åtminstone vara min melodi på min tid. 😄 Skrika, ryta, slå och gapa löser ju inga problem, och det har jag förstått att även ni anser. ❤️

  • Systrarna Elfstrand den 29 nov 2019 10:49 kl 10:49

   Haha, jag förstår precis vad du menar! 🙂Kommentera