God kväll allihopa! Idag har vi fått gjort mycket, och vi kommer fortsätta med våra effektiva veckor nu framöver, så vi kan vara lite lediga över jul. Som egenföretagare kan du inte ta ledigt på samma sätt, utan får jobba ikapp i förväg helt enkelt. Ni som följer oss på Instagram har kanske sett Annas stories? 😉 Hon har organiserat och planerat vilka blogginlägg och filmer vi ska göra och när de ska publiceras. Videoplaneringen har dessutom kolumner där det står vilka filmer som har filmats, redigerats, fixats thumbnail till och publicerats. Vi är helt klart hästbranchens mest seriösa influencers, haha!

Idag har “ynglingarna” gått ett dressyrpass, och gamlingarna har gått ett joggingpass ute i skogen. Boppen var ingen drake idag, och skrämde alltså inte upp Tage. Därför gick turen fint även om de var lite spända på sina ställen. Tror verkligen att det rör sig sjukt mycket vilt här just nu, för de brukar inte vara så fjantiga som de har varit det senaste.

Med Bella och Focus gick det både bra och dåligt idag. Bella var superstressad idag av någon anledning, och bajsade typ 4 gånger i stallet innan vi kom ut till paddocken. Väl i paddocken var hon spänd i den “läskiga” delen av paddocken, som hon aldrig tidigare har reagerat på. Ja, hon hade nog en riktig fjant-dag helt enkelt. Trots att hon kändes spänd i skallen så fick jag till riktigt fin känsla i ridningen. Pigg, framme och med mig hela tiden. Vi har våra grundproblem att jobba vidare på. Främst att stärka höger bak så hon kan bli mer liksidig. Nu vill hon gärna bita sig fast i vänster tygel och bli styv/rak i vänster varv. Hon har också svårt för att samla sig i vänster varv. Vi jobbade på många övergångar idag, där jag fattade galopp ifrån trav och bröt av till trav igen. Svårt på henne (det är mycket lättare att fatta galopp ifrån skritt på henne) men hon gjorde det kanon, och jag upplever att hon bara blir mer och mer stabil och ihop i övergångarna till trav. Utöver detta red jag endel tempoväxlingar och försökte samla galoppen så gott jag kunde. Hon gör detta SÅ bra nu, jämfört med för bara ett halvår sedan. Slutligen tänkte jag känna på lite förvänd galopp. Detta är något som hon inte hade några problem med för ett år sedan, men efter att ha fokuserat på att lära henne/få henne tillräckligt stark för byten så gick den förvända galoppen mindre bra idag 😉 Hon förstod inte vad jag menade, utan har tydligen blivit en riktig hopphäst som minsann vet om att “när jag går i vänster varv så är det vänster galopp som gäller”, haha. Nästa mission får helt enkelt bli att få henne att förstå skillnaden i mina hjälper gällande detta, så vi kan komma ut och rida LA i dressyr någon gång under nästa år!

Anna var ganska missnöjd med dagens pass på Focus. Han hade egentligen inte gått dåligt, men hon kände sig uppgiven över att “det inte har hänt något med honom i dressyren” och att de strugglar med samma grejer som de har gjort från början. Jag fick övertala henne om att det visst har hänt massor med honom, även om hon inte ser det för dagen. Ibland har man sina dippar, och just nu så tycker nog Anna att hoppningen är rolig med Focus, men dressyren är lite kämpigare.

Bild från Jönköping Horse Show för några veckor sedan. Tyvärr ska vi inte till SIHS iår, men vi hoppas att ni som ska dit får det toppen 🙂

Vi har även spelat in en video idag, och jag har även hunnit redigera en annan video. Det kommer bli väldigt mycket videojobb för oss den kommande tiden, men det är skönt att kunna bocka av listan på videos att spela in/redigera och känna att den blir mindre och mindre 🙂

/ Emma

Kommentera