God morgon måndag! Nu närmar det sig verkligen tävling för mig och Focus med stormsteg, och jag är taggad. Vi skulle ha startat i mars egentligen, men det blåstes av på grund av Corona. Jag var väldigt besviken då, men nu känns det som vi utvecklats ytterligare under dessa månaderna, så det har inte gjort något. Vi ska till Grevagården på söndag och starta en LB:2!

Såhär tänkte jag lägga upp Focus vecka:

Måndag: Uteritt i skogen.
Tisdag: Dressyrträning för Amalia. En helt vanlig träning, där vi kanske kikar på lite bitar ur programmet beroende på hur allt känns.
Onsdag: Uteritt i skogen.
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr, gärna i vår kompis Amandas paddock om den är ledig och hinderfri, så jag kan rida igenom programmet en gång på bortaplan.
Lördag: Lugn joggingtur i skogen.
Söndag: Tävling!

Detta känns som ett bra upplägg för Focus. På måndagen efter tävlingen lär han få gå en lugnare tur i skogen, alternativt skrittas i skogen, för att återhämta sig både mentalt och fysiskt. Jag har inga som helst krav på honom på söndag, men jag ska verkligen göra mitt yttersta för att lotsa runt honom tryggt och säkert på banan, och ändå satsa allt JAG har för att göra det så bra som möjligt. Vi måste ut och starta för att någon gång kunna göra det avspänt, så nu är det bara att tuta och köra.

Fina killen!

/ Anna

1 Kommentar

  1. Ellie den 27 jul 2020 14:33 kl 14:33

    Kan man få rida på en eller två hästar nån dag min syrra pratar om det hela tiden. Jag också

Kommentera