Skip to content

Tävlingsdags

Då är det lördag och dags för tävling igen! Jag och Boppen ska hoppa en 80 cm CR och en 85 cm bedömning A:1/A, alltså grundomgång först och sen får man rida omhoppning när alla andra ekipage hoppat sin grundomgång. Vi tävlar på hemmaplan idag, Vara Hästsportklubb. Det är bara jag som tävlar än så länge i år, haha 😉 Tycker änna det är dags för Emma att tävla snart också. Det är ju roligt att följa med och coacha också, tycker jag. Även om det kanske är allra roligast att tävla själv.

Till denna tävling så måste jag berätta om en liten rolig grej. Jag har varit helt övertygad om att jag vart anmäld hur länge som helst. Antagligen har jag tänkt för mycket på att starta denna tävling, så jag har liksom föreställt mig att jag anmält mig. Men i måndags så insåg jag att så inte var fallet. Panik! Tur det inte är dressyr jag ska starta idag, för de platserna brukar ju oftast gå åt 😉 Hur som helst så fick det bli en efteranmälan, men det funkar ju det med. Så, lärdom till nästa gång: kontrollera gärna ett par gånger att du faktiskt är anmäld till tävlingen du tänkt starta. Haha!

Det känns bra i alla fall! Vi hade ju en superträning(som ni kan se i denna vlogg) förra onsdagen, så det kändes riktigt gött. I torsdags hade vi ett litet “genrep”, men det kändes inte helt 100 faktiskt. Verkligen inte dåligt, men jag saknade det där lilla extra i honom. Hoppas att det finns där idag. Jag ska försöka att hålla fokuset hela vägen, hitta den där goa fräscha galoppen och sen rida så bra jag kan!

Emma och Boppen på Boppens senaste tävling, 8 maj i Falköping förra året. Så det blir första tävlingen på över ett år nu för gamle gossen.

Håll tummarna för oss idag, så hörs vi med tävlingsuppdatering antingen ikväll eller imorgon beroende på hur hetsig dagen blir. Vi anordnar ju tävling samtidigt som vi tävlar, haha. Och så tävling imorgon igen. Full rulle!

/ Anna

Kommentera

Scroll To Top