Nu är jag hemma och duschad efter dagens tävling i Trollhättan. Riktigt hungrig också, så jag ska alldeles strax steka på ett gäng pannkakor och sen bara mysa med Siri 🙂

Dagens tävling gick i alla fall kanon! Vi hoppade 95 cm avd. B och var felfria! Dagen började dock sådär med att min kära häst inte ville gå på transporten utan bara stegrade och bitchade sig. En konsekvens av att hon inte är med mig i det mentala just nu, och då visar det sig direkt på lastningen. Håller innerligt tummarna för att vi får till en träning för Anna nu i veckan, för det behövs verkligen!

Som tur är kom vi fram till tävlingen i tillräckligt god tid för att jag skulle hinna gå banan ändå, och efter att ha lunchat och kikat på halva avd. A-klassen så var jag redo att sitta upp. Trots vår mentala dipp i hanteringen så skötte hon sig super hela dagen idag på tävlingen. Lugn och fin på framridningen, och framhoppningen skötte hon sig också på, fram till att hon tyckte att en häst kom för nära. Då gjorde hon ett litet utfall mot den, men ingen spark utan bara “hopp och hot”. Framridningen och hoppningen var väldigt liten med mycket hästar, så inte optimalt för henne såklart, men vi gjorde det bästa av situationen även om hon stod emot litegrann.

Inne på banan fick jag en mycket härligare känsla än på framhoppningen roligt nog. Det var en ganska klurig bana för unghästar då två svängar var ganska så rejält snäva, och jag noterade dem när jag gick banan eftersom Bella kan bli lite dåligt framme för skänkeln i just svängar. Skönt nog fick jag istället riktigt bra känsla i svängarna på banan! Hon var framme för skänkeln redan från start, och höll det hela banan runt. Däremot blev hon lite spänd på vissa ställen på banan. Bland annat tyckte hon att en gran som stod i ena hörnet var lite läskig, men hon gjorde inget annat än att snäva in i den svängen mer än jag beräknat. Sen stod hon emot lite till sista hindret också då hon nog kikade på något på det (hindren var lite jul-pyntade så det kan ha varit något sådant). I övrigt kändes linjerna grymt bra, och hon hoppade sjukt luftigt och fint. Dessutom är jag nöjd med min ridning hela banan runt. Jag höll mig till min plan och red beslutsamt och framåt hela tiden. Det är alltid lika skönt att känna att du har ridit så bra som du kunnat 🙂

Vi körde på en klassisk svart/vit/silvrig outfit 🙂

Nu känner jag mig riktigt taggad inför nästa vecka då hon ska gå sin första avd. A och (förhoppningsvis) få prova på lite svängar också. Mitt mål är att hålla lika bra fokus under den tävlingen så jag känner att jag har ridit så bra jag kunnat även då!

/ Emma

Kommentera