Ska ni ha något erbjudande på er hemsida snart så man kan passa på att handla lite grejer. Skulle vara roligt att testa 😄
Kan avslöja att vi kommer ha Black Friday-erbjudande! 😀 Så då kan du passa på!

Har ni något tips hur man ska göra nu under vintern för att slippa snöstyltor innan snösulorna är på plats? Funkar det att ha på olja under hovarna innan man rider eller har ni någon annan idé?
Tyvärr inte… Olja har jag hört att det inte funkar, snön lyckas packa sig ändå. Jag har hört om folk som skär ut sulor ur glasslock och använder på vintern men jag vet inte exakt hur det går till. Om du nu skulle ha broddhål i tån så finns det sådana “polar pads” som går att fästa med broddar 🙂

Skulle ni vilja ha en hingst?
och är det någon skillnad att rida en hingst än en valack?

Nej, någon hingst kommer antagligen aldrig att stå hos oss av den enkla anledningen att vi vill ha våra hästar ihop. Vi har bara ridit en hingst och det är Annas(vår mentaltränare) frieser som är klapphingst, och på honom märkte vi ingen skillnad. Honom kunde vi i och för sig knappt rida för Anna rider så annorlunda mot oss, haha. Film på det kan ni se HÄR.

Emma, du är ju vegan. Men du använder smink som är testade på djur…?
Jag förstår inte riktigt varför vissa fortsätter påstå att jag är vegan, när jag alltid har varit väldigt tydlig med att jag inte är det. Sen vet jag inte om inköpet av 1 foundation/år från ett märke som även säljs till Kina är något att lägga någon större vikt vid, med tanke på att jag försöker vara så djurvänlig som jag kan i övrigt.

Har ni några tips på hur man får en extremt seg häst mer pepp på livet i ridningen? Traven går att få till någorlunda energisk med mycket tjat, men galoppen går bara inte! Några språng sedan sakta av. Till halt. Blir frustrerad!
I DEN HÄR videon har vi pratat om hur vi jobbar med sega hästar 🙂

Har tänkt på att ni typ alltid rider med nosgrimma numera, vilket ni ofta inte gjorde för ett tag sen och undrar lite hur det kommer sig att ni ändrat till det? Spelar ju inte så stor roll egentligen kanske men hade vart roligt att höra varför 😊
Helt enkelt för att det är så tråkigt när nosgrimmorna ligger och möglar i någon låda, typ. Hehe. Har dem så löst spända så det spelar liksom ingen roll att de är där 🙂 Sen tycker jag personligen att det är snyggast med nosgrimma, även om jag tycker det är snyggt utan också!

En fin bild på Anna & Bellis från igår ♥

/ Emma

3 Kommentarer

 1. Emelie den 15 nov 2019 09:35 kl 09:35

  tips för att förhindra att snö fäster när man rider. ta hovfett, använd en smörkniv, ta rejält med hovfett och smörj ordentligt runt hela skon och över sulan. se till att det sitter ett ordentligt lager runt skon. Gjorde det hela förra vintern på min även i hagen och hon kom in med betydligt mindre snö på kvällen ön när jag inte smörjde.

  • Systrarna Elfstrand den 15 nov 2019 10:18 kl 10:18

   Smart! Tar du då så det liksom fyller hela hoven? Det kan jag tänka mig funkar 😀 2. Emelie den 16 nov 2019 11:55 kl 11:55

  För mig räckte det med att verkligen lägga tjock rand utmed skon (typ en cm) och smörja sulan så det var infettat överallt så ja det kan man säga i princip att det blir hela hoven 🙂 viktigast är som sagt kanten från skon mot hoven att det blir en kant däremellan för då får inte snön grepp i skons metall 🙂

Kommentera