Upp till hur höga klasser vill ni komma med Bella? P.S älskar eran blogg och YT kanal!❤️
Tack snälla 😀 Det får tiden utvisa! Jag tänker att hon är byggd lite för grovt för att kunna gå sådär jättehöga klasser. Däremot vill vi gärna ta föl på henne så småningom eftersom hon har så många fina kvaliteter. Tror att hon skulle kunna få ett riktigt toppenföl om vi betäcker henne med en riktigt nätt och fin hingst!

Vad tror ni det beror på att så många ridskolor lär ut/uppmuntrar eleverna att sparka med skänklarna, istället för att försöka lära ut en mer korrekt användning av skänkeln redan till nybörjareleverna? Sparkarna är såklart obehagliga för hästarna och inte ens effektiva, och kombineras dessutom oftast av ett antal rapp med spöt eftersom hästen inte lyssnar, så det borde inte finnas någon anledning att rida på det sättet. Jag förstår att ryttaren blir desperat när hästen inte vill gå framåt, men då borde ridläraren visa på alternativ och inte bara säga “sparka på” och “rappa till”, vilket jag hör hela tiden när jag tittar på olika ridlektioner… Tror ni att det går att få till en förändring på detta, och i så fall hur? 🙂
Tack för en intressant fråga! Jag tror att det blir lite av ett “ont hjul” på ridskolor. Hästarna är så skänkeldöva så att ryttarna “måste” sparka på dem, och hästarna blir skänkeldöva av att hela tiden gå med så stora hjälper. Därför måste kanske ridlärarna instruera barnen till att sparka på hästarna för att de ska gå fram. I synnerhet om barnen är små och inte har så mycket styrka i kroppen ännu. Jag kan säga att när vi har haft lektioner för nybörjare (bekanta till oss) här hemma så har vi gett helt andra instruktioner än vad vi fick när vi var nybörjare på ridskolan. Jag tänker att det egentligen borde gå att få bukt på detta problem. Ridlärarna får rida till hästarna mer känsliga så de reagerar på mindre hjälper, och sen får alla ridlärare ta sitt ansvar och se till att eleverna också använder dessa små hjälper i första hand. Framförallt inte låta elever trava, galoppera osv om de inte har balans för det, eftersom hästarna blir avtrubbade för hjälperna om de också måste gå och balansera upp ryttaren om denna sitter konstigt och/eller använder omedvetna hjälper.

Hej! Jag har hållt på med hästar i ja snart 20 år, men har haft uppehåll med att ha egen häst ett tag. Nu är det så att jag ska ta hem en häst på foder och min sambo är super söt och köper en säkerhetsväst åt mig…. men det är så att jag aldrig rider i säkerhetsväst.
Så min fråga till er är brukar ni rida med väst? Vad tycker ni isåfall och blir det skönare ju längre man rider med den?
Känner att den är sjukt stel och man blir osmidig bara haha. Men det va en söt grej sambon gjorde och borde ju använda den haha

Vi har dessvärre inte ridit med säkerhetsväst på ungefär 10 år (sen vi blev vuxna och slapp använda den på tävling så har vi slopat den helt). Tyvärr så är det så mycket skönare att rida utan säkerhetsväst, men jag tror definitivt att du kommer vänja dig om du rider med den så ofta som möjligt 🙂 Väldigt snällt inköp av sambon som uppenbarligen är rädd om dig, så du borde nog använda den tycker jag, haha!

Jag har en häst som har ganska dåliga tänder från förr och tuggar mycket på bettet vid ridning (har ett vanligt 3-delat tränsbett). Jag har testat bettlöst alternativ (sidepull) på honom, men han blir allt för stark och lyssnar inte alls bra på det. Har funderat på att testa hackamore, men vet inte vilken modell av det jag skulle testa. Har ni något tips på vad jag kan göra åt problemet? 🙂
Vi rekommenderar LG Bridle som vi har på Focus 🙂 Helt klart det bästa bettlösa alternativet enligt oss då det blir mest likt känslan du har på vanligt tränsbett, utan att du behöver ha något bett i munnen!

Vad använder ni för klippmaskin?
Vi har en Wahl Avalon, och den är toppen! Tyst och klipper fint. Enda negativa är att den är ganska liten, så det tar år och dagar att klippa stora Boppen med björnpäls, haha. Hade gärna haft en som är lite bredare 😉 Denna är 6,7 cm bred så det är lite i minsta laget till så stora hästar som vi har.

Skulle ni kunna tänka er att ha grimmor på hästarna i hagen? Varför/varför inte?
Nej det känns väldigt onödigt för vår del eftersom de går ute 24/7, och dessutom innebär det en ökad skaderisk såklart. Tror de uppskattar att gå ute med så lite utrustning som möjligt på sig 🙂

Älskade Abbe 2016 ♥ Visst har han och Bella sina likheter?

/ Emma

Kommentera