Har ni erfarenhet av hästar med rasp? Min häst har lite rasp på båda bakbena. Vad kan man göra för att få bort det? Ska man tvätta eller bara låta det va liksom.
Vi har faktiskt inte erfarenhet av just rasp, men jag hade problem med mugg på Focus hur länge som helst. Vi brukar tvätta med hibiscrub och låta det verka ett tag, för att sen skölja bort det och torka torrt med en handduk(eller hårfön om hästen tillåter, haha). Sen smörjer vi på med L-mesitransalva, den är kanon! Gör inte detta för ofta, för då upplever jag att det blir värre. Ungefär varannan dag brukar vara ganska lagom.

skulle ni tänka er att köpa fjording, islandshäst eller någon kallblodsras?
Ja, jag hade inte tackat nej fjordis eller isis faktiskt! Kanske blir en isis när jag blir äldre. Kan jag och Samuel ha var sin och tölta runt i skogen 😉

Vill ni ha barn i framtiden? isf hur många?
Ja, om vi kan så vore det roligt med barn! Personligen räcker det med ett eller två. Emma önskar max två.

Vad tycker ni om hundsporten Agility? Om ni kollar på t ex “Annika Af Klercker” “Allinagility” eller “Heidipentillää” på instagram ( 3 st som tävlar vm med sina hundar i agility ). Och om ni läser lite om agility – Vad tycker ni om sporten? Om ni hade haft hund ( och tid till en hund ) hade ni tränat agility med hunden då?
Grejen är att vi är så extremt ointresserade av hundar, och därför också av agility, så vi har nog ingen riktig åsikt om det hela. Alltid när det har visats agility på exempelvis GHS så har vi lämnat läktaren fortare än kvickt, haha. Ifall vi hade varit hundmänniskor så tror jag dock säkert att vi hade tyckt det varit kul med agility 🙂

Om jag inte missuppfattat er så håller ni träningar om det finns önskemål om det. Har ni någon utbildning ? Om ni har, vilken nivå i så fall ?
Ja, vi håller lite träningar. Inte många, men vi har någon/ett par elever var 🙂 Nej, vi har ingen utbildning.

Vad hände med att Cillan skulle hoppa terräng med Tage?
Det har tyvärr inte blivit av :/ Vi har varit iväg en del i sommar och sen har det ju varit rätt jäkla varmt, haha. Tyvärr! Får se om vi kanske hinner innan säsongen är slut. Har ni tips på ställen som går att besöka?

Hur går det här med nya bloggen? Är det färre/fler som läser bloggen nu? Trivs ni med denna portal?
Det går fint! Det är ungefär lika stort antal som läser nu efter bloggbytet 🙂 Vi trivs kanon!

Hur går det med Emmas kärleksliv? Letar du aktivt, har du nån dejting-app osv? eller tar du det mer som det kommer och om det händer så händer det, men ingen stress? Du kanske inte ens vill ha nån, vad vet jag haha.
Jag har tinder men är inte speciellt aktiv där då utbudet är… ja. Vi ska nog inte ens prata om det, haha! Så jag skulle nog säga att jag tar det som det kommer 🙂 Vill gärna träffa någon men det går ju tyvärr inte att tvinga fram. Jag är kräsen och vill absolut inte lägga tid på någon som inte är värd min tid. Då lägger jag hellre den tiden på mig själv och hästarna, som jag känner mig väldigt motiverad till just nu 🙂 Vill träffa någon kille som både är attraktiv (i mina ögon), kan respektera kvinnor och ha ett driv/vara självständig, men det verkar vara en omöjlighet att finna!

Som singel tycker jag man ofta får kommentarer som “hur går det med kärlekslivet då? hittat nån pojkvän än?” och liknande. Hur hanterar man det bäst? Jag brukar oftast bara skaka av mig det eftersom jag inte är intresserad av skaffa pojkvän “bara för att” och dessutom trivs så himla bra som singel (man får ju bestämma allt själv och ingen klagar när man varit i stallet hela kvällen, haha), men ibland blir jag bara så trött på den där hetsen som kan bli och att vissa, vad man än säger, inte verkar kunna förstå att pojkvän inte är ett mål för mig.
Jag förstår vad du menar! Jag skulle nog sagt ifrån lite käckt ungefär som du skriver. Kanske säga att “jag behöver ingen pojkvän för att må bra, så jag klarar mig utmärkt” eller något liknande, och sedan kanske berätta om de positiva grejer du tycker finns med att vara singel. Eller bara säga att du inte har hittat rätt person än, och att du är kräsen så du inte vill “nöja dig” 😉 Jag tror att de som brukar kommentera liknande saker (på ett dömande sätt) är de som själva inte “klarar av” att vara ensamma och därför har svårt att förstå någon annan som trivs utmärkt med detta. Eller så kanske de måste ha partner för att få någon slags självförverkligan, vilket du uppenbarligen inte behöver.

Vad hade varit erat drömjobb/eller vad har ni troligtvis jobbat som, om ni inte varit egen-företagare?
Så svårt! Jag har personligen aldrig direkt haft ett drömjobb. Tror jag hade velat bli lärare, för barn i förskoleklass- trean ungefär i så fall. Emma hade också kunnat tänka sig att vara lärare, men för äldre barn/ungdomar i så fall.

Bella är ju grov, hon kanske typ räknas som kallblod? 😉 Nä då, men pappa brukar ofta säga “Är ni säkra på att hon inte har ardenner i sig?” haha.

/ Anna

5 Kommentarer

 1. Siri den 14 aug 2019 09:31 kl 09:31

  Va? Men agility under GHS är ju bland det roligaste haha 😉

  Mvh en hundälskare som håller på med utställning och agility

  • Systrarna Elfstrand den 14 aug 2019 10:38 kl 10:38

   Haha kan tänka mig att det är väldigt kul då 😉 2. Vendela den 14 aug 2019 12:19 kl 12:19

  Clarebergs Ridklubb har terrängbana och även träningar där. Dock ligger detta ute på Hisingen, men är man villig att åka en bit så rekommenderar jag stället.
  Sök på Terrängträningar på Clareberg på facebook 🙂

  Det anordnas pay & cross några gånger per år också.

 3. Linnea den 14 aug 2019 23:00 kl 23:00

  Tog mig 30år och många idioter innan jag träffade mannen i mitt liv. Den som väntar på nått gott 😏😂

  • Systrarna Elfstrand den 15 aug 2019 07:43 kl 07:43

   Haha vad bra, då kanske det inte är kört för mig heller ;DKommentera