Vilka dagar läger ni ut filmer på youtube?
Vanligtvis på onsdagar och lördagar, men nu när vi haft lite “semester” så har det bara kommit på onsdagar. Från och med denna veckan kör vi på med två videos per vecka igen, så nu blir allt som vanligt 😀

Hur höga klasser tror ni att era hästar skulle kunna gå?
Sådana här frågor är så svåra att svara på tycker jag, men vi får helt enkelt använda fantasin lite och “sia” lite om det 😉
Tage: Tage är en mespropp i hoppningen, så med rätt ryttare(typ Cillan) skulle han kunna gå en meter, sen är det nog stopp. I hans yngre dagar har han ju gått 1,10 m, men det var innan hans kroppsliga problem började. I dressyren tror jag MSV C, och inte mer.
Boppen: Boppen tror jag hade fixat 1,20 m i dagsläget, även om vi aldrig skulle ut och hoppa den höjden på grund av hans ålder. Han har gått 1,30 m back in the days. I dressyren hade han nog fixat MSV B i alla fall, men tyvärr är han ju inte riktigt av “dressyrtyp” så han hade nog inte fått några höjdarpoäng 😉 Men rörelserna kan han!
Bella: Bella tror jag kommer kunna gå 1,30 m i framtiden! Hon har helt klart viljan på hinder och ändå en fin teknik. Får vi henne lite mer smärt i kroppen tror jag 1,30 m kommer gå galant. I dressyren är det nog lite värre, hehe. Hon är ingen dressyrtjej om man säger så 😉 Men med mer träning hade hon säkert kunna gå LA, i alla fall LB.
Focus: Det här är såklart svåraste hästen att gissa på sånt här om. Vi vet sedan tidigare att han hoppar väldigt trevligt, så skulle vi komma runt alla hjärnspöken så hade han säkert kunnat gå 1,30 m, kanske till och med mer än så. Han hoppar otroligt väl och är smidig. I dressyren så rör han sig också väldigt fint, så skulle vi få till alla svårigheter samt få bukt på bettproblemet så tror jag ärligt talat att det inte finns något stopp i den här hästen. Kanske hela vägen upp till GP? Jag vet inte, haha. Tror han kan gå långt i dressyren i alla fall, om vi får allt att klaffa.

Hur gjorde ni med “ekonomi” när ni var yngre,Fick ni ert barnbidrag och så i handen eller hade era föräldrar all koll på det? Samma med hästarna fick ni liksom en summa att röra er med eller hade era föräldrar koll på det?
När vi var yngre så var det mamma och pappa som hade koll på vår ekonomi. Vi frågade om vi fick köpa en viss sak och antingen var det ja eller nej, beroende på vad de tyckte. När vi lite senare fick egna bankkort och sommarjobbade lite så kunde de föra över pengar lite då och då, men det var egentligen ingen regelbundenhet(så som månadspeng prick samma datum) vad jag kan minnas i alla fall.
Pappa(och mamma) stod för det mesta vad gällde Tage och Boppen, vad gällde hyra och sadlar och sådana större inköp. När det kom till schabrak, pannband och sånt onödigt fick vi stå för det själva.

Hur gammla va ni när ni började sommarjobba?vad jobba ni med då?
Jag har sommarjobbat på pappas jobb i alla år som jag sommarjobbat. Tror jag började jobba när jag var 16 eller 17 år gammal. Minns inte helt. Första året fick jag jobba på reklamavdelningen och gjorde reklamblad och sådant, väldigt roligt jobb. Sen jobbade jag på lagret där jag packade ordrar.
Emma sommarjobbade på förra ridskolan ett år när hon var 15 år, och efter det sommarjobbade hon också på pappas jobb, på lagret.

Hur gjorde ni för att få focus att gå upp i vikt?
Vi har faktiskt inte gjort någonting, förutom att få honom att slappna av lite mer i sin omgivning med hjälp av mental träning. Jag har provat det mesta med att försöka få honom att gå upp i vikt. Olja, foder som ska vara viktökande, lucern, ja, massa olika. Inget av det funkade. Han var helt enkelt för stressad inombords för att kunna lägga på sig fett och muskler. Så glad att han kan göra det nu! 🙂

Vad använder ni för schampo och balsam och hur länge har ni i balsamet?
Jag använder mig av Loreal Proffesionels gula serie(hair repair tror jag den heter) och då använder jag mig av schampo, inpackning och balsam. Jag tvättar håret 1-2 gånger med schampo, beroende på hur smutsigt det är. Sen lägger jag i inpackning och då brukar den få sitta i håret i 10 minuter ungefär. Efter det tar jag balsam och låter det sitta i 2 minuter på ett ungefär. Ibland kan jag ta i inpackning och låta det sitta i en timme medan jag gör något annat, som måla naglarna eller liknande. Det är ett hett tips om ni vill få mjukt och lent hår!

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Linda Mällberg den 13 aug 2019 09:45 kl 09:45

    Hej kan ni göra en video när ni pyntar hästarna till påsk och Halloween för det skulle vara kul❤🐎
    Älskar er och Hästarna

    • Systrarna Elfstrand den 13 aug 2019 17:53 kl 17:53

      Bra idé 😀Kommentera