Varför har ni halm i den ena lösdriften och spån i den andra?
Det är av praktiska skäl. Vi vill gärna rensa ut halmen på sommaren för att inte dra en massa insekter till lösdriften, och då är det enklare att köra in med traktorn i den stora lösdriften. Den lilla har “konstant” strö, och då kör vi spån där.

Täcken – ett ämne som nog skulle kunna diskuteras i 20 år om inte mer hahah. Tycker eran hästhållning & hästtänk är väldigt bra.
Tror ni det är vanligt att folk övertäckar sina hästar? genom att ex. förmänskliga dom – fryser människan, fryser hästen tex.
En del påstår att en frisk, oklippt häst med fri tillgång till grovfoder & vindskydd lätt skulle klara sig utan täcke, vad tror ni om det?
Vad tycker ni om att man lägger på täcke på hästen bara för man ska slippa rykta? Självklart ett tunt men det blir ändå värme.

Först och främst – tack! ♥
Och som svar på din fråga: JAAAA! Alltså alla dagar i veckan. Blir helt förskräckt när jag läser om folk som har 300 g på sina hästar när det är fem plus. På riktigt, vad fan har folk på hästarna om det skulle bli 15-20 minus?
Vi själva har haft 150g som max i år, haha. Då har det varit om det blåst väldigt mycket eller varit minusgrader. Som max har vi haft sju minus. Annars har de gått i sina fodrade regntäcken.
Jag tror lätt att många hästar hade klarat av att gå täckeslösa om de har fri tillgång och ordentligt vindskydd. Sen finns det självklart frusna hästar, men det är konstigt att så himla många hästar i vårt avlånga land är såååå frusna 😉
Som svar på din sista fråga: det är helt sjukt och ledsamt om folk använder täcken för att slippa rykta… Kan ändå köpa att folk har täcke för att underlätta att hålla hästarna något renare, men rykta ska man såklart göra ändå.

Tips på hur man blir bättre på att sitta ner i traven! Hur man ska tänka, vad man ska träna på (förutom att just nöta då, haha) osv. 🙂
Träna upp bålmuskulaturen utanför stallet! Kanske ett fett tråkigt tips, men det hjälper SÅ himla mycket. Jag känner själv hur mycket mer stabil jag blivit det senaste tack vare just mag- och ryggträning. Det går ju dessutom alldeles utmärkt att göra hemma. Plankan, situps både raka och åt sidan så man kommer åt de sneda magmusklerna, rygglyft. Håll i någon tung bok eller köp en vikt att hålla i om det blir för lätt. Det skulle jag säga är det absolut bästa sitstipset faktiskt 🙂 Jag har aldrig funnit någon nytta i att sitta och harva runt utan stigbyglar eller liknande, utan träning har hjälpt mig.
Sen är det alltid bra att hitta tekniken. Tänk att rumpan ska in “under” dig, och inte som en ankstjärt. In med rumpan, håll ländryggen så rak du bara kan, spänn länden och magmusklerna och försök vara still utan att knipa med benen. Det sistnämnda är sjukt svårt, men det är vad jag själv strävar efter i alla fall.

Vill ni ha barn? Isåfall hur många och ungefär när vill ni ha?
Ja, om vi har möjlighet att få barn så hade det varit roligt i framtiden! Ungefär 25e maj 2022 😉 Nej jag skojade, ingen aning om när. Max två kids säger nog både jag och Emma 🙂

/ Anna

Kommentera