Bella är en lite grövre typ av häst men vill ni få henne att gå ner lite eller är ni nöjd med hennes kroppsform och vikt, absolut inge illa menat bara en fundering eftersom ni tidigare velat fått henne gått ner några kilon?
Det stämmer att Bella är en grov häst, som dessutom väger mer än hon ser ut att göra. Av den anledningen så vill jag ha henne så lätt som möjligt i kroppen och hålla henne på en så låg fettprocent jag kan. Jag tycker att hennes hull har hållit sig ganska konstant under den tiden hon har ridits (när hon var skadad och vilade ökade hennes hull) men däremot har hon gått upp massor i vikt när det kommer till muskelmassa. Inte så konstigt eftersom hon inte alls hade varit riden länge när jag köpte henne. Idag är hon ju en stor tjej jämfört med då 🙂 Jag får nog helt enkelt inse att hon har väldigt lätt för att lägga på sig muskler (främst i främre delen av kroppen, haha) och att det nog är dem som visar sig på vågen, i kombination med att hon har en stor bål som tar upp mer vikt än ett par långa ben. Boppen har tvärtom gentemot Bella långa ben, en ganska liten bål och svårt för att muskla på sig, och han väger ungefär 30 kg mindre än henne trots att han är 1 dm högre.

Vilket är det bästa resultatet ni har fått tillsammans med alla era hästar?
T.ex. Vad är Boppens bästa resultat i en hopptävling och i en dressyrtävling
Jag och Tage har som bäst kommit 1:a i LC:1 på 72,96% och felfri i 80 cm CR på lokal nivå. Jag har med Boppen kommit 3:a i 95 cm och kommit sjua i LB:1 på 65,53% i dressyr. Bella och jag har varit felfria i 90 cm bed A och Focus och jag har som bäst fått 63,57% i LB:1.
Emma har varit felfri 95 cm bed A med Bella och ridit en LC:1 på 68,51%. Hon har fått 65,53% i en LB:1 med Boppen och kommit femma (högre % än så i LA:3 men ej placering). I hoppning så har de några 2:a/3:e-placeringar som bäst resultat upp till 1m.

Vilken skostorlek har ni?
Jag har 39 och Emma 40 🙂

Är ni nöjda me ”Josefines Sadlar”? Vad tyckte ni? Vad rekommenderar ni för sadelutprovare?
Absolut! Jag har dock gått tillbaka till min “gamla” sadelutprovare som börjat igen för sadelcheckar, känns enklast så när de provade ut min dressyrsadel(och Emmas hoppsadel, vi checkar ju sadlarna samtidigt). Så nu använder jag och Emma E.R saddlery men Josefine är också jätteduktig!

Min supertrygga “tanthäst” rusade och slängde av mig i skogen för ett tag sedan. Har sedan dess inte vågat rida ut. Har ni några tips på hur man övervinner sådan rädsla? Det känns som att jag inte litar på honom längre…
Ta det bit för bit! Bestäm dig för att ni ska skritta 10 m och sedan vända hemåt. Sen utökar du sträckan till 50 m. Bygg sedan på det ju tryggare du känner dig. Jag förstår din rädsla, det är inte roligt när sådana saker händer. Ta det bara lugnt och i din takt så du känner dig trygg! 🙂

Ni jobbar ju med olika delar: Systrarna Elfstrand (youtube/inakodering), Hästhuset och erat klädmärke. Är dessa separata företag eller är alla samlade i Systrarna Elfstrand?
Alla är samlade i ett och samma bolag 🙂

/ Anna

Kommentera