Alltså jag måste säga att ni är så bra på att ställa roliga frågor!! 🙂 Roligt för oss att svara på, och förhoppningsvis lär ni känna oss lite bättre genom dessa frågor.

Hur går det med poddplanerna, har ni lagt det på is för att hinna med allt annat som ni gör? 😊

Jo men det går framåt! 😀 Förhoppningsvis kan vi starta en podd relativt snart, men som med allt kräver det ju lite bakgrundsarbete först. Men som sagt, det går framåt! Kan inte säga något om när eller så, men då vet ni att vi jobbar på det. Se till att följa oss på Instagram (systrarnaelfstrand) och följa vår story, för vi ska lägga upp en marknadsundersökning gällande podd där i veckan som vi vill att så många som möjligt av våra följare kan hjälpa oss med 🙂

Om ni fick välja en helt valfri färg på islandshäst, vilken färg hade ni valt då? Observera att det finns många fler färger än brun, svart, fux etc. Exempelvis silversvart, isabell, skäck ( vilken fäeg på skäcken? Och varför hade ni valt just denna färg på häst?
Hur ska man kunna välja bland alla vackra färger?! Haha. Men två favoriter(som jag för övrigt googlat fram) är musblack eller ljust gulbrun utifrån vad jag sett från det här inlägget. Emma håller med!

Hur hade dröm personligheten varit på hästen? Exempelvis en som gärna ligger ner i boxen och sover och myser med er, varierad personlighet från dag till dag. Eller vad exakt hade ni velat att eran häst hade för personlighet?
Vi båda gillar mysiga hästar som ändå kan ha lite attityd och busighet i sig. De får gärna vara lugna och trygga med livet, men ändå vara pigga och alerta. Vi tycker att alla våra hästar har fantastiska personligheter även om de är väldigt olika varandra, och det är det som är härligt med just hästar, att ingen är den andra lik 🙂 Så därför är det svårt att säga vad som är en drömpersonlighet, men huvudsaken är att hästen ska vara snäll och vilja umgås/arbeta med oss.

Jag vet att ni inte brukar äta kött, men vad ger ni era katter för mat? Vet att det finns vissa veganer som gör sina katter/djur till veganer… Vad tycker ni om detta?
Vi ger våra katter “vanlig” kattmat innehållandes kött. Vad vi har förstått så mår inte katter bra av en köttfri kost, och därför bör de såklart få en kost som innehåller kött. Andra djur kanske klarar sig bättre med en växtbaserad kost, men vi själva är för dåligt insatta i ämnet för att kunna säga något gällande detta tror jag 🙂

Tack för en fantastisk blogg! 😀 Hur ofta brukar ni råka ut för tappsko? Är det någon av era hästar som är expert på att tappa sina skor? 🙂 Hur brukar ni vårda hästarnas hovar? 🙂
Tack snälla 😀 Vi råkar ut för tappskor väldigt sällan *peppar peppar*. Nu är visserligen 3/4 av våra hästar endast halvskodda så det är ju hälften så stor risk för det då, haha. Bella som är helskodd har dock aldrig haft en tappsko vad jag kan minnas, så det kanske beror på att hon har bra hovar eller inte är så klantig och trampar på sig själv 😉 Den som är bäst på att tappa skor i stallet är helt klart Focus, även om det sker relativt sällan. Historiskt sett så har vi märkt att vissa hovslagare har gjort att hästarna tappar skor lättare än andra, men vi är väldigt nöjd med vår nuvarande! Egentligen tar vi inte hand om hästarnas hovar så mycket. Pappa filar till bakhovarna regelbundet på de som inte skos, annars får de ingen direkt hovvård utöver skoningen (förutom det vardagliga som kratsning).

Fler svar kommer i veckan, så har ni inte hunnit ställa er fråga än går det fint att göra det 😀

/ Anna

6 Kommentarer

 1. Lisa den 20 aug 2019 15:53 kl 15:53

  Tror inte det är bra att “tvinga” köttätande djur att äta vegetariskt. Oavsett ens egna preferenser har man ett ansvar att se till att djuren mår bra och är de gjorda för att äta kött ska de också äta kött. Om man vänder på det (glöm för tillfället alla argument om miljön och industrin), skulle du tycka det var bra för växtätande djur att äta köttbaserat?

  • Systrarna Elfstrand den 20 aug 2019 16:22 kl 16:22

   Det har vi väl aldrig sagt heller att det är? Så, vad menar du med din fråga? 2. Emma den 20 aug 2019 17:37 kl 17:37

  Jag tycker det är helt rätt av er, att som veganer ändå låta era katter få vara katter!!! Det är kanon, tycker jag. Att vara vegan är ett bra val (jag är visserligen inte det själv men då jag jagar så äter jag till största delen viltkött, och då tycker jag att jag gör vad jag kan för att inte bidra till den hemska köttindustrin) men jag tror inte att katter, eller hundar heller för den delen, håller med 😄 Så, klokt beslut från er sida 👍👍

  2
  • Systrarna Elfstrand den 20 aug 2019 21:20 kl 21:20

   Eller hur 😀 3. Anonym den 20 aug 2019 20:40 kl 20:40

  Vilket kattfoder ger ni då? Det finns både bra och dåliga kattfoder.

 4. Lisa den 21 aug 2019 15:07 kl 15:07

  Menade inte frågan specifikt till er, det var bara en allmän fundering (mest riktad till folk som ger sina hundar och katter m.m. växtbaserad mat, antar jag). Förlåt om ni tog det personligt!

Kommentera