Här kommer svaren från söndagsfrågorna för denna veckan. Hann inte riktigt svara på allt för vi båda skulle iväg och vi har såklart haft fullt upp med annat innan det.

Favoriserar ni era hästar? Tycker ni man har “rätten” att tycka om en häst mer än den andra hästen?
Jag tycker absolut att man har rätt att tycka om en häst mer än en annan. Precis som med människor så kan du inte gilla alla individer lika mycket 🙂 Däremot ska alla hästar såklart behandlas med lika mycket respekt, och de ska få ordentligt med tid och omsorg. Jag skulle inte säga att någon av våra hästar favoriseras mer än någon annan, utan alla är väldigt älskade! Sen är det klart att Tage och Boppen ligger oss närmre om hjärtat än våra “nykomlingar” med tanke på att vi har haft dem i 12 respektive 9 år och har hunnit bygga upp en starkare relation med dem.

Tycker ni det är rätt eller fel att använda kedjegrimskaft?
Ifall det behövs av säkerhetsmässiga skäl, så absolut! Grejen med kedjegrimskaft och andra “tillbehör” blir ju dock att du inte jobbar med själva grundproblemet utan bara med symtomen. Vi vill hellre att våra hästar ska vara så trygga att vi inte behöver någon grimma över huvud taget när vi exempelvis leder ut dem till hagen. Att ha mentalt trygga hästar är den absolut största säkerheten du kan ha i stallet/ridningen enligt oss 🙂

Tar ni in hästarna i åskväder? Jag får typ panik så måste ha in mina annars blir jag jätteorolig :/
Vi gör faktiskt inte det. Den enda gången vi tar in hästarna (eller några av dem) är om det är väldigt varmt ute eller spöregnar. De är vana vid att gå ute i allt väder så de bryr sig inte om att det smäller, och jag tänker att blixten kan lika gärna slå ner i stallet så det börjar brinna som den kan slå ner i hagen.

Hur delar ni på kostnader vad gäller utrustning och behandlingar osv när det gäller hästarna?
I och med att ni ofta rider samma hästar och äger olika andel i dem.
Viss utrustning kan ju den ena vilka ha medan den andra inte. Hoppas ni förstår frågan.
Det här har faktiskt aldrig varit en issue för oss! Antagligen för att vi inte är så “knössliga” med pengar och räknar (nästan) aldrig vem som betalar vad, utan kör mer “varannan gång”. När det kommer till hästarna så betalar Anna grejerna till Focus och jag till Bella, eftersom de är mer “våra” hästar. Tage och Boppen blir det lite mer 50/50 på. Många grejer betalar vi dock med vårat företag och då är det ju våra gemensamma pengar som vi använder 🙂

Vad har ni för märken på era hoppsadlar?
Boppen har en gammal Lippo-sadel, Tage har en Prestige och Bella har en Equipe Expression 🙂 Älskar både Equipesadeln och Lippon, men avskyr Prestigen då den är så hal och har dåligt med stöd. Tage gillar den i alla fall, haha.

Vad använder ni för hårprodukter när ni duschar? Har ni märkt stor skillnad av det ni använder nu och det ni använt förr?
Vi använder lite olika produkter, men i ärlighetens namn så märker jag knappt någon skillnad på om jag använder “ICA-schampon” jämfört med frisörschampon. Upplever mycket större skillnad på min hy beroende på vilka produkter jag använder, jämfört med mitt hår. Det enda som jag märker signifikant har förbättrat min hårkvalitet är att sluta bleka/färga håret, och att börja medicinera mot min hypotyreos.

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Lisa den 19 jul 2019 12:50 kl 12:50

    Hur går det med din hypotyreos nu Emma? Hoppas du känner dig piggare 🙂

  2. Emelie den 19 jul 2019 19:31 kl 19:31

    Syftar ni på ston och valacker i svaret ang kedjegrimskaft och gå ut med hästarna utan grimma till hagen? Är ju en annan sak med hingstar.

Kommentera