Hej på er! Här kommer svaren på den här veckans söndagsfrågor. Som jag sagt många gånger förut tycker jag att ni alltid kommer med bra frågor, så det är en mysig tradition vi har här på bloggen enligt mig 🙂

Emma, har du någon tidsplan på när du vill ta föl på Bella? Skulle du vilja ta flera föl på henne? Vill du sälja/behålla ett eventuellt föl?
Vi vet inte om vi kommer kunna ta föl på Bella tyvärr, eftersom hon har sin diskskada. Det var inget vi trodde kunde hindra henne innan, men efter vår equiterapeuts utlåtande så blev vi tveksamma. Vi får kolla av med fler veterinärer först innan vi bestämmer oss helt för om det blir ja eller nej, men som ni kanske förstår så har vi ingen tidsplan alls just nu.

Om ni hade haft ekonomi att köpa vilken hästras som helst, vilken skulle ni vilja ha? Vill ha svar från er båda.
Vi vill inte ha någon mer häst, haha! Nä men den rasen som tilltalar oss är ju varmblod, så ett fint svenskt varmblod i så fall 🙂

Vilken hästgren hade ni valt att sadla om till om ni hade tröttnat på de som ni för närvarande är aktiva i?
Mycket bra fråga! Nu tror jag knappast att det lär hända oss, hehe, men om… Det enda som lockar både mig och Emma är väl i så fall Islandsridning och tävling, men vi anser oss vara för stora för Islandshästar(i alla fall att syssla med varje dag) så det hade inte funkat. De är ju bra mycket mindre än våra hästar som vi har idag(vi tycker liksom Tage är liten, han är 162 cm i mankhöjd, haha).

Finns det något populärt ridsportmärke som ni inte förstår hypen om?
Ja, jag har nog aldrig förstått hypen kring Kingsland faktiskt. Eller Animo, även om det känns som att den hypen var lite mer “förr i tiden”. Samt PS och deras träns framför allt (även den hypen mer back in the days).

Jag har också börjat yoga med Adriene, precis som ni om jag har fattat rätt? Kan ni inte tipsa om någon favoritvideo med henne om ni har hunnit få någon (ni har väl sett att hon har en ”Yoga for equestrians”? 😃) Hade också varit superkul med en vlogg när ni yogar! Mvh nyfrälst yoganörd ☺️
Bra idé! Vi fixar en video framöver där vi yogar tänker vi 😀 Jag har än så länge bara kört ett pass(som mest kändes förvirrat om jag ska vara ärlig) så jag kan nog inte uttala mig så mycket om det än. Mer än att jag ännu mer insett vilket kylskåp jag är, haha! Så stel. Men det ska det förhoppningsvis bli ändring på 😀

Om ni hade köpt Focus idag, hade ni då lagt upp träningen på annat sätt eller tänkt annorlunda? Tänker eftersom ni idag har mer kunskap om horsemanship, eller hade ni gjort allt på samma sätt ändå? 🙂
Ja hade jag varit mer erfaren kring horsemanship när jag köpte Focus hade jag förstås börjat jobba honom från marken redan första dagen han landade hemma. Väntat med att åka ut på tävling och bara miljötränat honom och tränat massor från marken för att få honom lugnare och mer avslappnad.

Vad använder ni för bett till era hästar? Kan ni rekommendera ett bra bettmärke ☺️
Bella varierar mellan två olika Fager Bits-bett. I hoppning går hon på “Oscar” och i dressyr “Frans”, och på uteritter blir det antingen bettlöst eller något av de nämnda betten. Tage och Boppen har helt vanliga tredelade bett och Focus försöker jag fortfarande hitta rätt på. Jag testade “Carl” från Fager förra veckan när jag red dressyr och det kändes lovande! Ska testa mer för att se vad vi landar i men det är det, ett vanligt lite tjockare tredelat och bettlöst som jag rider Focus på. Kan verkligen rekommendera Fager, igenomtänkta och välarbetade bett som jag vet att många hästar gillar! 🙂

Har ni testat ridkläder från Ps of Sweden?
Nej, vi har aldrig testat faktiskt. De ser dock väldigt fina ut 🙂

Bild från när vi testade Islandshäst -17. Hur söt är han inte? 🙂

/ Anna

1 Kommentar

  1. Alice Lind den 2 okt 2020 15:45 kl 15:45

    Till nästa frågestund! Såg nyss ett inslag på Efterlyst om en kvinna i Jönköping som påträffat en av sina hästar i hagen avliden, samt saknat ett öra och ett öga. Att det skulle röra sig om en olycka/angrepp av annat djur verkar nästintill obefintligt, då örat och ögat var bortskurna VÄLDIGT precist och inga blodspår hittades. Helt ofattbart hemskt. Känner ni någonsin oro över att era hästar skulle bli utsatta av något liknande, av någon sjuk jävel?

Kommentera