Hur snart tror ni att Bella kan gå 110?
Bella hade lätt kunnat gå 1,10 typ igår, hehe. Hon och Emma behöver dock såklart träna ihop sig lite mer innan det blir 1,10 på tävling 🙂 Emma ska tävla 1 m här näst, så antagligen kommer de tävla 1,10 nästa år om båda två får hålla sig friska.

Vad har era hästar för täcken just nu?
De går utan täcken än så länge! Är såpass varmt att täcken inte behövs. Skulle det vara regnigt så tar vi på dem ofodrade regntäcken.

ni klippte ju benen på era hästar nån vinter. för-och nackdelar med det?
Skulle säga att det enda som är fördel är att det ser snyggare ut, annars märker vi ingen större skillnad. Sen är det såklart lite enklare att hålla benen rena, men våra hagar blir inte så himla leriga så det brukar inte vara något större problem för oss 🙂 Det är tråkigt att klippa ben och jag tänker att det är bra för våra som går på lösdrift att ha kvar den pälsen de kan. Får se om någon blir helklippt i år eller om vi kör på halvklippningar som vi gjort innan.

Vad var ni bra på och mindre bra på i skolan?
I grundskolan så var det egentligen ingenting som jag kände att jag var bäst på rent ämnesmässigt. Jag var rätt medelmåttig och gick ut grundskolan med G och VG som högst, för jag har alltid varit en person som är ganska kortfattad. För högre betyg skulle man beskriva meera, utveeeckla och det tyckte jag var dötrist, haha 😉 Mitt sämsta ämne har alltid varit matte, och bästa… Hm! Tyckte nog att språk var roligast, oftast.
På gymnasiet däremot lyckades jag få MVG i ett gäng ämnen, och där var mina starka sidor Ensemble(musik alltså), Scenisk slutproduktion(eller vad det ämnet nu hette, men vi satte ihop en “show” som slutarbete i trean) och andra musikämnen. Även här var matte sämst. Lyckades precis knipa åt mig ett G i matte B tack vare att jag fick på håret godkänt på nationella proven.
För Emmas del hade hon MVG i alla teoretiska ämnen + hemkunskap och musik i grundskolan (VG i idrott, slöjd och bild) men på Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet blev naturämnena betydligt svårare. Hon insåg då att hon är mycket bättre på samhällsämnen, så för Emmas del har hon också lättast för språk men även historia och andra samhällsvetenskapliga ämnen. Fysik och matte var hennes värsta ämnen på gymnasiet!

När ni får hem en ”ny” häst, hur lär ni då känna den? Både i hantering och ridning. Några särskilda övningar eller tankar?
Vi har pratat om just detta i ett poddavsnitt som jag varmt kan rekommendera dig att lyssna på! Det heter “Dags att skaffa egen häst” och finns att lyssna på överallt.
Men lite kortfattat: ta det i den takt du känner dig bekväm med! Promenera gärna med hästen första dagen/dagarna och pyssla om den mycket, för att lära känna den. Hitta en passande sadel och rid så småningom. Känner du dig inte bekväm med att rida ut det första du gör är det såklart helt okej, ta det försiktigt. Rid i ridhus/paddock först och börja med att skritta ut, för att sedan öka på det hela. Sen kan vi varmt rekommendera att mentalträna hästen också, och det kan du göra från start! 🙂

En trött Bellis!

/ Anna

Kommentera