Hejsan! Gillar verkligen erat content, fortsätt med det ni gör! Har en fråga kring eran ridfilosofi. Ni gjorde en video för ett tag sen med er tränare där ni berättade om hur man rider utan och varför ”man inte ska” använda sporrar. Den videon inspirerade mig väldigt mycket och idag har jag lite bestämt mig att sporrar nog aldrig kommer att sitta på mina stövlar igen. Min fråga kommer dock ifrån att jag på en del bilder på sistone sett er rida med sporrar, menar absolut inte att vara dömande eller så! alla gör ju som dom vill och saker förändras, men min fråga är bara hur ni tänker kring användandet av sporrar idag och framåtbjudning hos hästarna? Ha det fint!
Tack snälla! Det måste nog vart gamla bilder du sett, för vi rider väldigt sällan med sporrar. Emma har helt slutat att rida med sporrar på Bella, jag rider aldrig med sporrar längre och den enda vi möjligtvis kan ha sporrar på är Boppen. Han är den enda hästen som vi suttit på som det faktiskt blir en skillnad på, och som vi känner att vi kan använda sporren på det sättet vi vill på(det vill säga för att få till det där “lilla extra” och inte för att hästen är bakom skänkeln). Det blir dock väldigt sällan som sporrarna åker på även på honom, utan enbart när Emma åker iväg och hopptränar eller tävlar på honom.

Hej!
Vad använder ni för läderprodukter?❤️🐎
Just nu använder vi Effax lädercombi(hittas HÄR) och den är verkligen toppen! Rengör effektivt lädret på ett bra sätt. Den använder vi på sadlar och träns, och dem oljar vi också in vid behov. Våra stövlar rengörs med en fuktig trasa och sen skokräm på. Vid tävling använder vi Effax speedy leather shine(hittas HÄR) för det lilla extra. Använder aldrig läderbalsam, får kli i kroppen bara av att tänka på kletiga träns, haha! 😀

Hej! Såg på en gammal vlogg och såg att ni än ände ett magnettäcke och skydd från veredus. Använder ni det fortfarande? Kan inte heller hitta videon från det samarbete ni gjorde med dem.
Ska jag vara ärlig har det blivit lite bortglömt från vår sida, haha! Vi använder det emellanåt, men har inte riktigt hittat någon “vardagsrutin” på det. Benskydden används på tävling, de sparas som “finskydd” så de inte ska bli så slitna 😀 Älskar dem!

Vad tycker ni om ponnyklasserna som var på SM nu i Falsterbo? Det har varit lite debatter kring ponnyryttares ridning m.m. (Tror detta gäller främst konsultationsklasserna)
Kan inte uttala mig alls då jag inte sett något från just detta 🙂

Hur tar ni hand om ex sadlarna när ni badat med hästarna och sadeln blivit plaskblöt?
Torkar av dem med handduk efter badet, låter dem torka ordentligt(inte i för varm temperatur dock) och sen oljar om det behövs. Inte att föredra att ha sadel på vid bad såklart, men å andra sidan händer det max någon gång per år så det är ingen större fara 🙂

/ Anna

Kommentera