Hej Emma Och Anna jag undrar vart ifrån focus träns kommer ifrån (märke)?
Emma hade inte svaret på denna, men det har jag! 😀 Tränset är från början ett från Hööks som heter Fondi. Dock gjorde Focus sönder själva nackstycket på det, så då köpte jag ett huvudlag, även det från Hööks. Då var problemet att det inte hade någon käkrem, så då köpte jag ett begagnat PS-pannband och en käkrem från PS. Så, PS och Hööks är det från, helt enkelt 🙂

Tycker ni att det finns någon/några nackdelar med att ha hästarna på lösdrift?💞
Nej, jag kan faktiskt inte komma på en enda nackdel. I alla fall inte på rak arm, haha 🙂

Visst har nån av er en One K hjälm och en Samshield? Vad tycker ni om dom? Behöver köpa en ny ridhjälm och har kikat mest på dom två 🙂
Jag sålde min Samshield för jag trivdes faktiskt inte i den alls tyvärr. Den satt lite för mycket “uppepå” mitt huvud, så det kan hända att jag kanske behövt en större storlek i den. Gillar One K jättemycket och den passar mitt huvud väldigt bra!

Har jag gjort något mot er? För det känns som att ni inte blir glada när jag frågar saker till er
jag ska inte skicka frågor så ofta till er mera om det är det ni inte gillar 🙂

Nej, vi älskar att få frågor och försöker svara på så mycket vi kan! 🙂 Så fråga på du! Om det är så att vi svarat på något tidigare så finns det i arkivet, så ett tips är att söka i sökfunktionen också om det är något specifikt du undrar som vi kanske redan svarat på 😀

Hur resonerar ni kring Focus och hoppning vad gäller hur mycket man ska våga utmana? Så svår balansgång, att värna om det man byggt upp och samtidigt inte låta försiktighet eller rädsla att förstöra, begränsa en helt och aldrig våga utmana? Han är jättefin! 😁
Ja, det är verkligen supersvårt! Jag försöker känna av om han känns trött i hjärnan eller om han känns “på” att hoppa. Än så länge har det inte känts som att det blivit för mycket för honom, och det tror jag beror på att jag tog det väldigt lugnt med honom fram tills i december när jag började träna för tränare. Jag tror att det viktigaste är att man varierar svårighetsgrad. Har vi genomfört en svårare träning ena veckan så tar jag det lugnare nästa vecka. Kanske lägger in mest bommar eller enkelhinder, eller någon enklare serie så han inte behöver tänka alltför mycket. Verkar funka bra hittills! Tack snälla <3

Uppdaterad ridbyxkollektion?
Tyvärr inte i planen än. Det kostar mycket att designa och köpa in, så vi behöver helt klart en större budget innan vi ger oss in i det igen 🙂 Men det hade varit roligt att designa igen, helt klart!

Hur ofta tycker ni att man ska hoppa en häst?
Vi hoppar våra hästar 1 gång i veckan, oavsett om det är banhoppning eller gymnastik. Dock skulle jag säga att det är OK att hoppa högre hinder en gång samt bommar/småhinder(kanske max 60 cm) en gång i veckan utöver det. Sen gör alla såklart som de vill, men detta anser vi är optimalt för att undvika skador och onödigt slitage 🙂

Hej hej, utifrån ser jag en sån stor framgång och mognad på focus men till min fråga nu, ni har ju ridit focus på bett ett bra tag, hur känns det? Utifrån ser han varken stressad, störd eller obekväm med bettet men det är svårt att avgöra utifrån videor
Det känns faktiskt väldigt bra, roligt nog! Jag tycker det känns som att han känner att vi tillsammans får en bättre kontakt och att han vågar lita lite mer på mig med bett. Låter kanske flummigt, men jag har fått den känslan, haha 🙂 Så det känns skönt!

Använder ni några häst/veterinär appar? Ex ridely, equilab, FirstVet osv
Equilab använder vi de pass vi vill mäta upp, men nu har det inte blivit så mycket det senaste. Vi brukar använda den när vi konditionstränar för att se hur långt vi galopperat osv, så det blir mer när vi kommer igång med den träningen igen 😀 Ridely använder vi inte, och veterinärappar har vi inte behövt använda oss av hittills.

Kan inte ni visa hur en vanlig vecka för Focus och Bella ser ut? Hur många uteritter, markarbete osv.
Vi rider ut tre dagar(antingen jogg, konditionsträning eller klättring) och hoppar en. Resterande två dagar blir antingen dressyr eller markarbete(alltså bommar) beroende på vad vi känner att vi vill träna på. Det är den “mallen” vi utgår ifrån, sen kan det ibland bli någon mer uteritt eller så. 🙂

Har ni tips på några bra instagram-konton man kan följa? Det kan vara humor, hästrelaterat, fakta, nån skön person eller vad som helst 🙂
Här kommer några tips ifrån Emma: thefatjewish (humor), veganskmatlada (grymma vegorecept), lillealpakka (så gulliga alpackor i Norge), situationer, historyphotographed (älskar att kolla på historiska bilder och lära mig saker) och aroundtheworldpix (älskar också vackra naturbilder).

Duktiga Focus ♥

/ Anna

Kommentera