Lite senare denna vecka, men här kommer äntligen svaret på denna veckas söndagsfrågor 🙂 Jag har svarat på de frågorna jag kunnat svara på. Fick en fråga gällande ridstövlar för korta och breda vader för max 2000 kr, och tyvärr har jag ingen koll på det, men spana in mitt generella tips nedan!

Hur ser ni på märkeshetsen inom ridsporten?
Tråkig och onödig! Jag tycker dock att det var betydligt värre för 5-10 år sedan. Det känns som om det har lugnat sig något på senare år.

Tips då man funderar på att köpa sin första häst?
Vi tänkte prata om detta i ett poddavsnitt så håll utkik på podden 😀

Kan ni länka dom ridstövlarna ni använder?
Vi båda använder dessa ifrån MH i svart respektive mörkbrunt. Älskar verkligen Mountain Horse stövlar både komfort- och utseendemässigt och kan varmt rekommendera dem! För min (Emmas) del så är Mountain Horse de enda stövlar jag har använt de senaste 10 åren, för de är de enda som passar mina vader utan att jag måste krångla och måttbeställa. Visst, de kostar några tusenlappar (dock absolut inte de dyraste stövlarna på marknaden), men det är helt klart värt det.

Vilket väder är det perfekta ridvädret enligt er?
Rolig fråga! Jag skulle säga 10-15 grader i skuggan, vindstilla (eller så gott som) och sol eller lätta moln 🙂 Sverige har ju dock en tendens att vara antingen betydligt varmare eller kallare än så, så det gäller att njuta när det erbjuds!

Hej! Jag har börjat mentalträna min medryttarhäst. Han är ganska tittig och allmänt nervig så jag har svårt att få honom att fokusera på mig, han kollar gärna på allting runtomkring istället. Har ni något bra tips för att vinna hans uppmärksamhet?
Se till att lyssna på nästa veckas poddavsnitt för där kommer vi ta upp just det här bland annat 😀

För drygt ett år sedan (februari -19) var detta det som Focus klarade av hindermässigt. Han har verkligen utvecklats helt fantastiskt ♥

/ Emma

4 Kommentarer

 1. Anonym den 24 apr 2020 20:43 kl 20:43

  4500 för ridstövlar?! 😳 Fy satan vilka pengar!!

  • Systrarna Elfstrand den 25 apr 2020 07:59 kl 07:59

   Finns dock många ridstövlar som är ännu dyrare på marknaden, så jag tycker dessa är prisvärda med tanke på vad du får 🙂  • A den 25 apr 2020 11:44 kl 11:44

   Det är på deras webshop de är såpass dyra, som allt annat där ligger priset mkt högre. De finns för 3800 på andra ställen  • Systrarna Elfstrand den 25 apr 2020 17:27 kl 17:27

   Anledningen till att priset på exempelvis Mountain Horse är högre på vår shop är för att vi inte köper in stövlarna direkt ifrån MH utan från vår leverantör och därför har ett högre inköpspris. Vi har många andra produkter som är sjukt mycket billigare/prisvärdare än på andra ställen, men visst kan man välja att enbart fokusera på det negativa 😉Kommentera