Jag är nyfiken på eran syn på att känna sig “färdig” med en häst. Balansen mellan att “ge upp för tidigt”, eller att å andra sidan kanske köra på alldeles för länge trots att man egentligen är “klara” med varandra. Tänker nu främst på hobbynivå, på tävlingsnivå blir det ju tydligt på ett annat sätt, på gott och ont. Är mest nyfiken då det är något jag själv infunderat över och inte riktigt har ett bra svar på 🙂
Det här är en mycket bra fråga! Jag köpte Focus för att jag “kände mig färdig” med Tage, men inte hade hjärta att sälja honom. Nu visade det sig att bara för att jag fick hem Focus som var betydligt mycket svårare för mig än någon annan häst jag suttit på innan så lärde han mig också mycket och det har jag fått med mig till Tage. Jag tror att man aldrig är färdiga med varandra, om man ska se rent krasst på det. Man kan alltid utvecklas lite till, känns det som. Så jag tror att man får “ge upp” eller sälja vidare när man helt enkelt känner att det inte känns motiverande mer. Jag vet inte, det här känns som en fråga som går att vrida och vända på i all evighet, haha…

Varför slutade ni samarbeta med Chia de Gracia och började med Actic Mineral istället? Var ni inte nöjda mer deras produkter?
Jo vi var supernöjda, men jag fick prova på Activ Minerals produkter via ett Instagramsamarbete när vi hade en paus i vårat samarbete med CdG (pga deras ekonomi) och då blev jag helt kär. Därför inledde vi ett samarbete med Activ Mineral istället, och tycker det är kul att jobba med ett svenskt företag dessutom 🙂

Hej, har ni någon gång ridit en PRE eller annan spansk häst? Allmänt intryck av rasen, skulle ni kunna tänka er att köpa? Vad vet ni om den spanska ridstilen? Skulle vara kul att se ett elfstrands testar PRE någongång😄Måste också bara säga att ni har en jättefin blogg och jag hoppas ni kommer fortsätta med den länge ännu då många andra hästbloggare har slutat😊
Tack snälla 😀 Vi har faktiskt aldrig provat någon PRE/spansk häst, men tycker de är himla fina, så det hade vi gärna gjort! Ifall vi hade provat så kanske vi hade blivit kära och velat köpa någon, haha 😉 Vi vet faktiskt så gott som ingenting om den spanska ridstilen heller utan är nog väldigt okunniga när det kommer till allt utom den “vanliga engelska ridstilen”.

Har ni testat back on track hjälmarna? Så sköna enligt mig:)
Nej det har vi inte gjort, men vi skulle gärna göra det 😀

Hejsan, hur ser en generell träningsvecka ut för alla hästarna? Varierar det mycket eller håller ni det ganska lika?
Vi har pratat om det i vårat senaste poddavsnitt så lyssna gärna på det 😀 Anna gav exempel på hur en vecka för Focus kan se ut, men det är egentligen lika för alla hästarna mer eller mindre 🙂

Har ni bytt dressyr-tränare? Eller vad hände med Miranda
Yes vi har gjort det då Miranda har alldeles för fullt upp och bor för långt bort för att vi ska kunna få till det med träningar. Som tur är så trivs vi väldigt bra med Amalia och dessutom är hon flexibel och vi likaså, så vi kan enkelt få till träningar när det passar oss båda 😀

/ Emma

Kommentera