Tänker ni nått speciellt kring coronaviruset? Har ni varit/ är ni rädda/oroliga? Ska jag vara ärlig så är jag så otroligt trött på allt tjöt om coronaviruset, och jag förstår inte varför “vanligt” folk går i taket av orolighet gällande detta (precis som vid svininfluensan 2009). Det är inte så att majoriteten av alla människor är rädda för att smittas av säsongsinfluensan (som ju många faktiskt dör av trots allt), så för mig är det helt orimligt att allmänheten oroar sig så för coronaviruset, som ju bara är en annan typ av influensa. Visst om du tillhör någon riskgrupp/har närstående i en riskgrupp, men annars känner jag bara: Orka oroa sig över sådant här!

Har ni några tips på att få hästprylar sålda? Det är ju ofta stora saker som är otympliga att skicka…
Forum att annonsera osv på?

Vi har köpt nästan alla begagnade hästprylar på Hästnet 🙂 Seriös och bra sida där du får bra spridning på din annons förhoppningsvis. Sen utöver det finns det många Facebookgrupper för respektive områden där du kan sälja din begagnade hästutrustning. Då är det stor chans att du kan sälja det till någon i närheten så du slipper skicka 🙂

Får ni tävla dressyr i ert nya träns?
Jajamen 😀

hur gör ni med benskydd och lindor vid denna årstid? har ingen möjlighet att skölja av benen men det känns lite halvbra att sätta på benskydd på leriga/blöta ben..
Vi har turen att inte ha speciellt leriga hagar, så vi har kunnat göra som vanligt. När vi stod uppstallade på ett annat ställe där hagarna var katastrofala och vi inte hade någon ordentlig spolspilta så tror jag att vi red lite mer utan benskydd. Daniela lämnade dock ett bra hack som jag klistrar in här: Potatismjöl på benen, borsta av när det sugit åt sig fukten. Så prova det och se om det funkar 😀

Hur ofta brukar ni hoppträna Bella och Focus? Har ni en fast plats i era träningsgrupp för eran hopptränare?
De hopptränas varannan vecka för vår tränare Sten Lindgren! Vi har en fast plats i vår träningsgrupp och brukar oftast binda upp oss för 4 träningar åt gången, vilket är smidigt.

Hur gör ni med invänjning av foder till ny häst? 
Eftersom hästarna går på lösdrift med fri tillgång numera så gör vi egentligen inget särskilt, och jag kan inte minnas att vi har gjort det tidigare heller. Det har funkat bra för alla hästar 🙂

/ Emma

3 Kommentarer

 1. Maja den 4 mar 2020 17:39 kl 17:39

  Hur tror ni era hästar hade reagerat om de fick stå på box nu när de är vana vid lösdrift

 2. Emma den 6 mar 2020 07:34 kl 07:34

  Läste ert svar på frågan om Corona-viruset och förstår helt er inställning (jag bryr mig inte särskilt mycket i NULÄGET för egen del) men jag undrar istället hur ni ser på vad det här med viruset kan leda till i samhället?! Redan nu har folk på sina håll börjat bunkra upp och tydligen har det märkts i vissa livsmedelsbutiker osv.

  Nu undrar jag alltså, hurdan är er “beredskap”? Jag tänker på dels mat, vatten och sådana livsnödvändiga förnödenheter, men även annat. Har ni ordnat så att hästgården kan drivas i princip som nu, om det inte finns ström som exempel (med elverk alltså).

  Sånt här tycker jag är jätteintressant att diskutera och höra mer om hur andra tänker, och ja, jag/vi här hemma är preppers light kan man väl säga. 😀 Har t.ex sett till så att vi (med hjälp av två elverk) kan “köra” hela huset precis som vanligt ifall det en vacker dag inte finns ström i trådarna längre, dvs lyse, vatten i kranarna och spola på toa osv osv.

  Nu ska jag inte kapa hela ert kommentarsfält här, haha, men vore kul att höra era tankar om hur ni skulle göra om “the shit hits the fan” ett tu tre. För det behöver inte vara själva viruset i dess nuvarande form, som orsakar de största problemen i samhället, blir det tillräcklig stor oro så krävs det kanske inte så mycket för att folk ska “go bananas” tyvärr.

  Ha det bäst! (… och så hoppas vi att apokalypsen dröjer lite till!) 😉😅

  • Systrarna Elfstrand den 6 mar 2020 13:29 kl 13:29

   Haha, jag kan säga som så att om en apokalyps skulle ske så hade jag varit KÖRD med tanke på att jag aldrig har mer mat hemma än vad som PRECIS kommer räcka veckan ut ;DKommentera