Om ni fick välja, enbart utseendemässigt, skulle ni valt helklippt, halvklippt eller helt oklippt häst?
Helt klart oklippt! Gillar inte klippta hästar om jag ska vara helt ärlig, haha. Helt okej om de har samma färg när man klipper som oklippta i och för sig…

Vi har ju hört mycket från Annas sida angående Focus, vilket är helt logiskt för det är väl huvudsakligen Annas häst om jag inte har helt fel.
Men det skulle vara kul att höra Emmas tankar kring Focus!
Skulle du vilja ta dig an en sån typ av häst? Skulle du gett upp och sålt/lämnat tillbaka honom när han visade sin “sanna sida”?
Har du någon gång känt att Anna “tagit vatten över huvudet” när hon valde att behålla Focus? osv osv

Ja jag har ju fått följa Focus och Annas resa lite vid sidan om, och i ärlighetens namn tror jag inte att någon utom jag förstår hur mycket hon har kämpat med honom. Jag är övertygad om att vi båda har känt att hon har tagit sig vatten över huvudet, många gånger, för han är extremt speciell på alla sätt och vis. Jag är också övertygad om att 99% av alla ryttare hade gett upp med Focus, men Anna är otroligt envis! Hade det varit jag så tror jag i ärlighetens namn inte att jag hade pallat med en sådan häst i 2 år (som Anna har gjort nu), just för att jag vet hur mycket energi Focus tar ifrån Anna. Jag skulle inte vilja ta mig an en sådan häst själv, utan jobbar hellre med hästar som exempelvis Bella. Hästar som kanske har mycket de behöver träna på ridmässigt (och mentalt), men som har en grundtrygghet och ambition/ridbarhet som gör det roligt att arbeta med dem. För Annas del vet jag att det har varit kanske 95% dåliga stunder med Focus och 5% bra stunder. Hon har lärt sig massor på det, och de bra stunderna blir fler och fler, men varken hon eller jag trodde att den hästen vi köpte skulle innebära så mycket jobb! Så hatten av för min kära syster som gör ett sjukt bra jobb med vår otroligt fina, men också otroligt traumatiserade häst ♥

Vad använder ni för ögonbrynsprodukter när ni sminkar er och i vilken färg?
Vi båda har Anastasias Brow Wiz, Emma i färgen Taupe och jag har i Medium Brown om jag inte minns fel. Toppenbra penna! Har även använd pomade tidigare men det är inte hållbart för mig att ha en sådan produkt när jag sminkar mig så sällan. Den är dock också toppen!

Har ni några inplanerade pay and jumps framöver?
Inga som vi spikat än, men det vore roligt att komma ut på något i februari! Vi ska komma igång och hoppträna lite först innan vi vill ut och träningstävla 😀

Vad är era hästars bästa och värsta sidor?
Tage: Hans charmighet och trygga sida. Värsta: Hans inåtvända spändhet.
Focus: Hans vänlighet och att han är så himla snäll. Värsta: Hans nerviga sida(som vi försöker få bukt på, hehe).
Bella: Hennes coola och ambitiösa sida. Värsta: Tjurigheterna som hon kan dra till med.
Boppen: Hans så fantastiskt snälla sida. Värsta: hans ängslighet.

Focus när vi precis köpt honom och gjorde en exportröntgen. Trött kille ♥

/ Emma

Kommentera