Här kommer svar på söndagsfrågor för den här gången 🙂 Vissa ställdes inför förra veckans söndagsfrågor, men svaren kommer nu då vi redan hade tidsinställt ett inlägg innan vi läste de frågorna.

Hur hanterar ni ångest/ hur gör nu för att hjärnan inte ska börja “snurra” för mycket? Jag tror det är bra att tillåta dig själv att ha ångest/grubbel under specifika tider på dygnet, så du inte går och mår dåligt “hela tiden”. Jag själv får oftast mest ångest på kvällen/natten och kan då inte sova. Därför försöker jag numera att förbjuda mig själv från att tänka allt annat än “neutrala” tankar under den tiden, så jag kan sova. Avsätt en halvtimme (eller hur mycket tid du behöver) då och då för att fundera på det du behöver. Sen tror jag också det är viktigt att försöka inse vad du kan påverka i ditt liv och inte. Är du missnöjd med något som du kan ändra på, försök ändra på det. Har du ångest över grejer som du inte kan påverka, försök att släppa det så gott du kan 🙂

Har ni några bra tips på träningsleggins/byxor? Lululemon, helt klart! Vi har testat ett gäng andra leggings, men inget går upp mot Lululemon passforms- och komfortmässigt. Tyvärr är de väldigt dyra, så om det hade funnits något alternativ på leggings som är exakt som Lululemon i material och passform, fast billigare, så hade vi köpt det 🙂

Hur blir det med eran podd? Förhoppningen är att kunna starta upp den i slutet av januari 😀 Vi kommer antagligen ha ett samarbete med skolan AMB i Vara när det kommer till vår podd, så det är lite praktiskt som behöver lösas först. En kille som går på skolan har gjort en GRYM låt till oss, och har ett par andra ljudslingor som han ska fixa åt oss. Har vi tur kan vi även spela in i deras lokaler, vilket hade varit det bästa sett ur kvalitets-synpunkt för vår del då vi inte har samma möjligheter hemma att spela in. Men, den är på G så ni vet, och vi är så taggade 😀

Vad önskar ni er i julklapp i år? Emma: Vi har redan beställt och fått några julklappar (som vi köpt till varandra i familjen). En grej som jag önskade mig var ett tyngdtäcke, vilket tyvärr inte alls var något för mig. Sen har jag önskat mig en vegansk kokbok (Vegansk husmanskost av Gustav Johansson), träningstights från Lululemon, presentkort på Kicks och lite annat. Anna: En ny hjälm och vita ridhandskar är de två viktigaste grejerna hon önskade sig. Även nya träningstight ifrån Lululemon, som hon har fått 😉 Jag och Anna brukar alltid köpa detta till varandra på jul, haha. Perfekt eftersom de kostar lika mycket och vi båda vill ha det!

Hur långt tror ni att Focus skulle kunna gå i dressyren om han inte haft problem med den mentala biten? Jag tror säkerligen att han skulle kunna gå svår klass i dressyr om han inte hade haft alla sina bekymmer! Med tanke på hans fina gångarter i kombination med en naturlig enkelhet för samling så har han det som krävs på så vis. Nu får vi helt enkelt se hur mycket av hans problem som går att lösas med mentalträning och ridträning 🙂

Följer ni årets julkalender? Ja det gör vi, och vi gillar den 😀 Jag har inte följt någon julkalender sen Mysteriet på Greveholm 2, så det var på tiden i år!

När började ni sminka er? Jag (Emma) började sminka mig hyfsat regelbundet i åttonde klass, och det blev automatiskt att Anna började sminka sig litegrann samtidigt som jag gjorde det. Hon gick då i sjätte klass, men började sminka sig mer något år senare.

Har stort prov (universitet) om en vecka, har ni några studie tips? Spana in gamla tentor och hur de frågorna ser ut (många gånger återkommer samma frågor). Fokusera mycket på det som har sagts på föreläsningar och seminarium. Jag vet att på en av våra tentor så kom en stor fråga på något som endast hade sagts på ett icke-obligatoriskt seminarium, så missa inte den biten! Sen ta tag i att börja plugga i tid, och ta många korta pauser under pluggandet så hjärnan får vila och kan ta in all information 🙂 “Tanterna” som gick i min klass trodde att det var en god idé att sträckläsa en hel bok på engelska på 800 sidor från pärm till pärm inför tentorna, men det är absolut inte så du ska plugga inför en tenta, haha.

Vad tycker ni om hjälptyglar? Det är inget som vi någonsin skulle använda oss av i syftet att “få hästen att jobba bättre”. Är du en skicklig ryttare så tänker du långsiktigt och förstår att det tar tid att bygga upp en häst, och att inget blir bättre av att “dra ihop nosen” på den. Vill du få hästen att jobba korrekt får du börja i andra änden helt enkelt, och så småningom kunna hålla ihop hela paketet från bakhov till nacke 🙂 Däremot kan vi förstå de som använder hjälptyglar som “livlinor” i vissa situationer.

Tycker ni det är okej att ha på sig använda ridkläder när man är bland folk? Med tanke på allergi. Såg att nellie berntsson hade haft ridbyxor på flygplanet en gång och folk hade blivit galna haha. Jag såg hennes inlägg också, och tycker att folk reagerar väldigt överdrivet och verkligen försöker leta fel! Vi själva har extremt sällan på oss använda ridkläder “in public” och försöker överlag att bete oss “allergivänligt”. Självklart ska man tänka på sina medmänniskor, och i synnerhet på ett flygplan som i det här fallet, men det går såklart inte att anpassa sig efter andra exakt hela tiden.

Sötnosen ♥

/ Emma

Kommentera