Ett gäng av de frågorna som trillade in i söndags svarade vi på förra veckan, om täcken och Bellas tryckkänslighet. Läs DETTA inlägget för de svaren 🙂

Anna är ju den som knoppar och främst den som klipper hästarna. Finns det någon syssla som Emma är ensam om att göra gällande hästarna?
Haha nä, faktiskt inte! Förr i tiden klippte Emma hästarnas manar för jag var urdålig på det, men nu har jag vant mig och kan också klippa manar. Till vardags är vi duktiga på att dela upp sysslorna men det är egentligen inget som är helt “Emmas syssla” så som det är för mig att knoppa och greja 🙂

Ska ni på SIHS iår?
Tyvärr inte! Tanken är att vi ska tävla själva den helgen. I alla fall Emma och Bella, men också Boppen om han hinner komma igång ordentligt.

Har ni något tips till mig som får hem min första häst på fredag om han går igenom besiktningen? Vad ska man tänka på? Några tips?😊
Vi har skrivit ett inlägg om att köpa egen häst HÄR, så det kan du spana in även om du redan kommit en bit på vägen förstås 😉 Men ett tips är att bara ta det lugnt, lär känna hästen ordentligt och låt den “landa” lite innan ni åker ut på eventuella grejer som tävlingar och sådant om du köpt en häst att tävla med. Annars är det bara att njuta av att du har en alldeles egen häst!

Vad har Bella och Fokus som helnamn om dem har? Ni är bäst!
Focus heter Focus(med C och inte K) och Bella heter Hurricane Belcheri. Tack gulliga du <3

Hur kända är ni? stannar folk er hemma på stan oxå ? är det inte lite spännande å vara poppis, har ni fått någon stalker? lycka till med allt
Gud nej, haha. Vi bor för visso på världens minsta lilla ort så det är inte så konstigt 😉 Om vi åker iväg har det hänt att vi fått ta kort på Gekås i Ullared, Överby köpcentrum i Trollhättan och sådär, men aldrig hem-hemma. Hittills har vi sluppit stalker tack och lov! Känner inte direkt att det är “spännande” att vara “känd” men det är såklart roligt när folk kommer fram och hälsar/tar kort och snackar lite 🙂 Tack!

Jag vet att ni har ridkappor från Uhip. Vad tycker ni om dom, vad har ni under och vilken modell har ni? Har ni provat deras ridkjolar eller ridkjolar från annat märke för den delen? Jag försöker förbereda mig för vintern så alla tips mottages gärna! 🙂
Yes, vi har varsina Uhip Alaska-kappor och Emma har tidigare haft ridkjol från Uhip. Aldrig provat något annat märke. Jag gillar kappan, men en stor nackdel är att knapparna både till remmen att ha kring benen samt ärmsluten liksom blir lite “utslitna” och remmen kring benen lossnar EXTREMT lätt. Både på min och Emmas kappa. Den funktionen har jag med andra ord slutat använda helt på grund av det, och det blir väldigt kallt om benen när det blåser… Samma sak gäller ärmsluten, väldigt störande när knappen går upp för jag använder inte den funktionen. Ridkjolen var väl egentligen lite samma sak, funkar bra men bensnörena började gå upp efter ett tag. De är i alla fall ganska smidiga och varma. Jag brukar ha underställströja samt en eller två tröjor under beroende på hur kallt det är ute.

Har ni några tips på bra vinterridstövlar/skor?
Jag använder mig av Broginis vinterridstövlar(DESSA) och jag tycker om dem jättemycket! Faktiskt varma och sköna, men jag blir nästan alltid lite kall om tårna just när jag rider. Har dem alltid på vid stallskötsel också. Emma har haft ett par varma “gummistövlar” från Equipage(DESSA) som är testade ner till -30. Emma har varit varm om fötterna även vid ridning när hon haft dessa 🙂 Dock gick de sönder så hon behöver köpa nya. Tror jag ska införskaffa mig ett par jag också! De är ju kanske inga ridstövlar på samma vis som Brogini som jag har, men de funkar. Det finns en klack på dem så de är inte farliga att rida i, men man får ju inte samma stöd som i ett par “riktiga”. Sen har jag ett par De Niro dressyrstövlar med fårskinn i men jag behöver lästa ut dem lite innan jag kan ha dem. De är något för små. Väldigt gosiga dock!

/ Anna

5 Kommentarer

 1. Ingrid den 6 nov 2019 18:19 kl 18:19

  Hej! Jag kar vid två tillfällen tidigare frågat vad det innebär att Bella är tryckkänslig men inte fått något svar. Är det för att ni själva inte vet eller an någon annan anledning? Jag skriver nämligen en universitetsuppgift om ovanliga beteenden hos djur och vill därför få det förklarat vad tryckkänslighet för en häst är. I en video sade ni även att en traktor vid sidan av en ridbana utlöste reaktioner på hennes tryckkänslighet

  • Systrarna Elfstrand den 7 nov 2019 08:47 kl 08:47

   Hej! Svaret finns i det inlägget som vi har länkat 🙂 Vi kan dock inte säga varför hon är tryckkänslig, utan det har nog bara med hennes hästlighet att göra.  • Vendela den 7 nov 2019 09:14 kl 09:14

   Kan verkligen tipsa om muckboots om ni ska köpa nya vinterskor, jag rider i mina och det går jättebra. Dessutom ”mjuk” sula så dom är supersköna att gå i🙌🏼 2. Linnea den 7 nov 2019 06:37 kl 06:37

  Vad jobbar Samuel som?

  • Systrarna Elfstrand den 7 nov 2019 12:38 kl 12:38

   Reparatör 🙂Kommentera