Hur gör ni för att hitta motivation när vintern kommer och vädret inte är med en? Just detta tycker jag är jättesvårt nu när vi inte har ridhus och det tar så mycket extra tid att åka till ett om det verkligen behövs. Vi försöker hålla igång hästarna bra under vintern, så vi med gott samvete kan låta dem vila någon dag extra om vi verkligen inte orkar rida den dagen pga olika förutsättningar. Sen såklart: Ha grejer att träna till! Under vintern så lägger vi grunderna för tävlingsterminen under våren, och det tycker jag är en stor motivationsboost. Därför brukar vi kika på vilka tävlingar vi vill åka på i början av året så vi kan träna till dem 🙂

Är i en period nu då jag har jättesvårt att se avstånd i hoppningen, jag blir själv osäker för jag inte ser avstånden till hindret. Hur tänker ni och hur kan man träna upp det? Personligen tycker jag att avståndsbedömningen beror på dessa saker: Hur väl hästen är framme för skänkeln, hur mycket jag har hoppat det senaste, vilken häst jag sitter på (hur väl jag känner den och dess galoppsprång) och min egen dagsform. Ju mer jag hoppar, desto säkrare blir jag. Därför skulle jag råda dig att hoppa småhinder ett par gånger i veckan, för att träna upp ditt öga. Med småhinder gör det inget om du kommer konstigt 🙂 Sen också checka av så att hästen verkligen är framme för skänkeln, och om inte det: Se till att du jobbar på att få den mer framme.

Om ni fick vara en av era hästar för en dag, vem av de skulle ni välja? Anna: Focus, för att kunna förstå hur han tänker!
Emma: Bella. Det hade varit intressant att vara en bitch för en dag 😉 Och hon verkar ha ett förjäkla gött liv som den bossiga livsnjutaren hon är!

Vad är ni rädda för? Det hade nästan varit lättare att svara på vad vi inte är rädda för, haha… Men den fobin som hindrar mig mest är min geting- och bromsfobi. Den enda fördelen med vintern är att jag slipper ha konstant ångest över detta, haha.

/ Emma

1 Kommentar

  1. Alex den 26 okt 2019 11:49 kl 11:49

    Vilket märke är tages långa fluffgjord?

Kommentera