Här kommer svaren på söndagsfrågorna för den här veckan 😀 Nu har vi jobbat, ridit och tränat klart och ska snart bege oss mot Skövde för after work med ett gäng kompisar. Så kul!

Vad tycker ni om samshield hjälmen i sammet?
Den är riktigt fin, speciellt i Miss Shield-modellen 😀

Hur gamla var ni när ni drack alkohol/var på fest för första gången? Var ni på fester och sånt när nu var yngre (15-18)?
Jag (Emma) var nog lite tidigare än Anna med detta. Vill minnas att jag hade min första “fylla” (vilket jäkla uttryck egentligen) mellan åttan och nian, när jag skulle fylla 15. Om Anna inte minns fel så var det ett år senare än mig, dvs när hon var 16. Vi var endel på fester när vi var yngre, men har alltid varit ansvarsfulla och skött oss bra.

Är ni vänster eller höger i politik?? Vad röstar ni på?? (Måste självklart inte svara, vet att det kan vara känsligt)
Varken eller skulle jag säga, utan lite mer i mitten 🙂 Förra valet röstade vi C, men det har varierat en smula mellan åren, så vi får se vad det blir nästa gång!

Kan ni inte göra en liten miniserie på youtube där ni visar olika ridövningar (både hopp och dressyr) på era hästar? Dvs att man får se samma övning på olika hästar och hur ni löser deras oliksidor och kanske gör om övningen lite för att passa vardera häst? 🙂 hade vart kul!
Vilken bra idé! Väldigt lärorikt säkerligen både för oss och tittarna eftersom vi har så olika hästar 🙂

Tankar kring dödsolyckor i fälttävlan? Såg nyligen att ännu en ryttare har dött och läste återigen om ett dödsfall för några veckor sen, jättetragiskt.
Tycker ni man bör ta bort vissa extrema orivbara hinder eller ha det som det är? Tycker ni själva det är otäckt att hoppa hinder som inte går att riva?

Vi är riktiga mesproppar och tycker att terränghinder är läskigt, just eftersom de inte går att riva, och att det på så vis kan ske betydligt värre skador då. Det bästa vore om terränghindren kunde bli säkrare, för att minska olyckorna. Det känns inte som om det borde vara en omöjlighet att få kvar det tekniskt svåra, men samtidigt ha säkrare hinder. Du ska inte behöva riskera ditt liv för att ge dig ut i terrängen, utan det måste gå att lösa på något vis.

Hur och hur ofta/när tvättar ni hästarnas täcken? Tvättmedel och impregnering? Hur ofta tvättar ni schabrak? Har ni egen maskin eller lämnar in?
Schabrak tvättar vi ganska ofta på sommaren när det är varmt ute och hästarna blir svettiga. Då blir schabraken ofräscha ganska så snabbt. Täcken tvättar vi desto mer sällan. Kanske efter varje säsong. Impregnerar gör vi väldigt sällan. Vi har egen maskin hemma skönt nog och använder enbart tvättmedel från Petwell som är kanonbra! Ifall ni vill beställa det från oss är det bara att höra av er till elfstrands@hotmail.com 🙂

Nu när älgjakten är igång. Struntar ni i att rida ut dom första dagarna eller rider ni ut ändå men undviker skogen?
Jag har alltid svårt att veta om jag ska våga rida ut under älgjakt eller inte!

Vi rider ut ändå men har undvikit att gå djupare in i skogen för säkerhets skull, utan mest hållit oss på grusvägarna. Rider vi i skogen ser vi till att ha reflexer på oss 🙂 Från och med nästa vecka ska vi försöka rida som vanligt igen. Det har varit svårt nu då de håller på att ta ner skog hos oss, så det är skogsmaskiner överallt, och dessutom sinnessjukt blött eftersom det har regnat varje dag hur länge som helst.

Boppis och jag på träning 2016 ♥


/ Emma

Kommentera