Tips på bett att variera med? Idag ett tredelat med lösa ringar.
Vi håller på att testa 3 nya bett just nu, men vill utvärdera dem ordentligt först innan vi eventuellt ger någon rekommendation 🙂 Men vi kan rekommendera LG Bridle ifall du vill ha ett bettlöst alternativ!

Vad tycker ni om micklem rambotränset?
Vi har testat det någon gång och märkte ingen skillnad, men det kan säkert passa många hästar bra 🙂

Vad har ni för storlek i era kavajer, mer specifikt deserata och esperadokavajerna?
Vi har generellt storlek L/42 i kavajer. Min Deseratakavaj är det stl 44 i, men den är för stor, så stl 42 hade passat bättre. Esperadokavajen har vi stl L i, och jag skulle säga att den är normal i storleken.

Hur tänker ni kring personer som säger att all typ av ridning är djurplågeri? Om ni skulle möta detta, vad skulle ni sagt osv?
Jag kan förstå varför man kan tro detta, men håller såklart inte med. Jag hade nog tryckt på att det beror väldigt mycket på hur ryttaren ser på hästen och behandlar den. Visst förekommer det djurplågeri inom ridning/hästhållning, men mestadels fina relationer mellan djur och människa. Jag hade sagt att de flesta hästar mår bra av att bli ridna, och att på så vis få jobba med sina kroppar och hjärnor. De är trots allt ett domesticerat djur, och inga vildhästar du bara kan släppa i skogen och tro att de ska överleva någon längre period.

Under tiden ni har haft körkort – har ni råkat göra något olagligt då? Förutom ex köra för fort? Och vad är det värsta ni har gjort?
Är den här frågan verkligen så smart att svara på i en blogg, haha? Jag kan dock avslöja att jag har råkat krocka mammas och pappas förra bil i en lyktstolpe en gång… Det var inte så smidigt, haha. Därför skulle jag nog säga att det är det värsta jag har gjort, för det var extremt klantigt av mig, och hade inte hänt om jag anpassat körningen till underlaget (dvs snö) 😉

Ni kanske redan har svårt på det här tidigare. Men ska ni till Elmia i år? Och i så fall vilka dagar?
Vi har inte bestämt detta ännu, men det hade varit kul! Blir kanske på helgen i så fall, men vi ska kika mer på det och berättar mer om det ifall det blir av 🙂

Undrar lite hur mycket era pay and jumps och pay and rides ger företaget ekonomiskt? Då menar jag inte exakt prissumma men är det en större del i inkomsten eller gör ni det mer för att det är kul? kram!
Vi gör det mestadels för att det är kul 🙂 Eftersom det tar lång tid att förbereda anläggningen, samt anordna en pay and jump vill vi ändå ha ett visst antal starter för att kunna arrangera den. Får vi ihop ett gäng starter skulle jag ändå säga att det ger ganska bra utdelning ekonomiskt 🙂 Det är bara 6% moms på en pay and jump-start, så nettosumman vi får är bra!

Kanske lite weird question, men vad gör ni med era rosetter ni får/vinner på tävlingar? Lägger ni dom bara i någon hög eller hänger ni dom i någon tavla eller något annat?
Vi förvarar dem i stora vaser i ett prisskåp i våra vardera hus 🙂

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Lisa den 12 sep 2019 13:57 kl 13:57

    Det finns studier och fakta om vad ex ridning gör med hästens kropp. Det sliter och skadar oavsett, bara en fråga om mer eller mindre. Sen finns det såklart bättre och sämre ridning/träning samt bättre och sämre utrustning och det behöver ju inte vara direkt djurplågeri trotts att det sliter på hästen. Eller..? Det är nog en definitionsfråga helt enkelt. Vet inte om jag skulle klassa ridning rätt och slätt som djurplågeri men som ett slags övergrepp. Såvida inte hästen aktivt kan tala om att den vill eller inte vill delta i ridning osv och att ryttaren 100% kan lyssna på hästen när den vill avsluta. Ja, ni hajjar grejen. Jag själv har tagit avstånd ifrån ridningen nu och rider inte längre någon av mina hästar på grund av det etiska. Men vi gör annat kul ihop, promenader och klickerträning etc i den mån de känner för det. Menar verkligen inte detta som ett påhopp eller likannde, folk som rider är inte nödvändigtvis onda. Hästar som rids och tränas behöver inte heller ha skitliv av den anledningen. Majoriteten av mina vänner rider. Tycker bara att det är så fruktansvärt viktigt och intressant att prata och diskutera om saker som dessa. Ha en fin dag! 🙂

  2. Millan den 12 sep 2019 17:24 kl 17:24

    Varför vägrar ni att svara på varför ni inte reklam markerar era inlägg på Instagram och här på bloggen när ni skriver och länkar till era ridbyxor och webbshop?

Kommentera