Här kommer svaren från söndagsfrågorna för den här veckan. Vi har som vanligt inte svarat på de frågor som jag vet att vi har svarat på tidigare 🙂

När ni köpte Focus så var tanken att ni skulle sälja honom (om man minns rätt) Men kommer ni behålla honom ändå?
Time will tell 🙂 Just nu har vi inga planer på att sälja honom den närmsta framtiden. När vi köpte honom så trodde vi att han var 100 gånger mer okomplicerad mot vad han egentligen var, så vi fick anpassa oss efter det och slänga om planerna.

Hur har eran sommar varit än så länge?
Den har varit bra! Vi har haft bra väder här nästan hela sommaren, så vi har njutit och anpassat oss efter vädret med hästarna/ridningen, och dessutom hunnit umgås endel med vänner. Jag hade såklart önskat att jag hade kunnat få någon veckas semester, precis som Anna, men det blir inget även om jag hade behövt det.

Har ni planer på att köpa fler hästar?
Nej, tvärtom så har vi för många hästar för att det ska vara hållbart för oss egentligen, haha.

Kan ni rekommendera några bra & billiga ridstövlar?
Vi har flertalet billiga stövlar hos oss HÄR 🙂 Letar ni efter något billigt men med bra kvalitet överlag, gå in på Hästhuset.se och sök efter produkter ifrån AB!

Använder ni fortfarande grönsåpa att smörja läder med? Om inte, varför?
Numera använder vi oss mestadels av Equipes produkter till att rengöra läder med, då vi tycker de är så bra och enkla att använda (spray = nice). Däremot gillar vi fortfarande grönsåpa, och kan använda det ibland om vi inte vill slösa på Equipe-produkterna som ju är ganska dyra.

Ni har ju inte så många hästarna på gården, så hur löser ni det vid tex uteritter? Funkar det för era hästar att bli lämnade ensamma på gården medan de andra hästarna är iväg? Gör ni i så fall något speciellt med hästen som blir ensam kvar, tex tar in den eller ger den extra mat?
Det funkar faktiskt väldigt bra med alla hästar utom Focus, som har svårare för att bli lämnad ensam än de andra. Han får vi ta in i stallet och “underhålla” med mat. De andra hästarna brukar klara sig bra i hagen 🙂

Vilken film är era absoluta favorit från barndomen?
Rolig fråga! Föräldrafällan är den första filmen som kommer upp i både min och Annas hjärna, haha. Tycker fortfarande att den är bra! Fun fact: Jag och Anna förstod inte att det var samma person som spelade de två karaktärerna, utan trodde att Annie och Hallie var tvillingar “på riktigt” också, haha.

Er upplevelse av skillnaden mellan att vara sto-ägare och ägare av vallack? För och nackdelar? Vilket föredrar ni?
Jag måste säga att med Bella så märker jag ingen större skillnad. Hon är väldigt “o-stoig” i sitt beteende när det kommer till brunst osv. Jag märker aldrig något på henne i ridningen/hanteringen när hon brunstar, utan det syns bara i hagen när hon skvättar och fjantar sig 😉 Därför ser jag bara fördelar med att hon är ett sto. Hon har en annan vilja och inställning än grabbarna. Visst, hon kan behöva lite “förhandling” till vissa grejer, men hon kompenserar upp det med att aldrig ge sig och ofta göra det där lilla extra, som jag inte upplever att grabbarna gör.

Hur ofta hopp-/dressyrtränar ni?
Nu under sommaren har det inte blivit många träningar alls, men förhoppningen är att komma igång nu igen 🙂 Ifall Sten kommer ha hoppträningar på ridklubben i höst så ska jag boka in en plats, och då är det hoppträning varannan vecka. Dressyrträning kommer det antagligen bli ett par gånger i månaden, likaså mental träning.

/ Emma

Kommentera