Hej! Jag håller på att köpa häst och jag har hittat en som jag verkligen gillar. Det som får mig att bli lite tveksam är att den är 180 cm i mankhöjd, och flera avråder från att köpa en så stor häst med tanke på hållbarheten. Hästen är dock ganska välbalanserad och ihop i kroppen så den känns inte så tung. Hur tänker ni kring stora hästar och hållbarhet? Ni har ju Boppen och han är väl runt 180 om jag kommer ihåg rätt. 🙂 Hur tänker ni kring hållbarheten där? Upplever ni att skadorna han har haft har berott på hand storlek eller på andra faktorer? 🙂
Det vore väldigt intressant att höra era tankar om detta! 🙂 Kram

Hej! Vad roligt att du är i hästköpartagen 😀 Det låter som en väldigt härlig häst du har hittat!

Ja, Boppen är ungefär 182 cm i mankhöjd, och den är för visso ganska stor så ryggen är inte riktigt så hög 😉 Men han är helt klart stor, och grov! Boppen är lite av det “gamla svenska halvblodet(varmblodet)” så han har grova ben men är lite nättare till själva kroppen.

Vi är ganska övertygade om att Boppen hållt så bra i kroppen de senaste åren tack vare lösdrift. Nu menar inte jag att det är lösningen för alla hästar, men Boppen var svår att hålla i hull och kändes mycket mer rastlös och stressad när han stod på box.

När det kommer till hans skador så är det himla svårt att säga. Boppen har aldrig haft någon ridrelaterad skada, dvs inflammation eller liknande, utan han har enbart fått skador på grund av klantigheter/yttre, oklara omständigheter. Han har haft någon senskada, några värre sår, sparkskada, hovbölder och en 3 in 1-hasskada. Det är svårt att säga om det berott på hans storlek eller om han bara haft otur, för vi har ju inte sett när han dragit på sig någon av skadorna.

Jag tänker att om hästen i dagsläget är en frisk häst utan någon betydande skadehistorik så ser jag ingen anledning till att inte köpa den. Du får väga lite för- och nackdelar mot varandra, men skulle vi haft chansen att köpa Boppen igen så skulle vi lätt göra det! 🙂

Bästa Boppis <3

/ Anna

Kommentera