Nu är jag och Anna hemma från dagens tävling i Alingsås, som var årets sista för mig och Bella. Vi hoppade en 90 cm och startade vår första avdelning A någonsin.

Tyvärr gick det inte riktigt som jag hade trott/hoppats på, för hon var väldigt spänd idag. Hon var stissig redan när vi ledde henne, och inne på framridningen/framhoppningen tyckte hon att ett avspärrningsskynke var läskigt. Dock hoppade hon otroligt fint på hindren och var bra med mig, även om jag kände att hon var spänd.

Inne på banan var det otroligt mycket utsmyckningar vid hindren. Det låg stora julklappar vid hindren bland annat, och jag kände att hon spände till för det på banan. Jag försökte visa henne hindren/utsmyckningarna så gott jag kunde innan min start, men det hjälpte inte, utan hon hade nog behövt ha mer tid på sig.

De 3 första hindren flöt på ganska bra, även om jag kände en liten spändhet i henne. Hinder nummer 4 var ett räcke med ett färgglatt vågplank i. Jag kände att hon backade av på den distansen och kikade på hindret, så jag planerade att bara ta ett galoppsprång till på det relaterade avståndet. Bella tyckte dock hindret var för läskigt, så hon stannade faktiskt något galoppsprång innan hindret för att kolla på det. Hennes första stopp på hinder på det sättet, så jag blev lite förvånad eftersom hon normalt sett inte tittar på hinder. När vi styrde på det igen var det inga problem, men redan på nästa hinder blev det stopp igen. Det var väldigt läskiga julklappar vid sidan av hindret, så hon sprang åt sidan. Nästa gång vi styrde på så hoppade hon, även om hon fortfarande tyckte det var läskigt. Tillslut så sprang hon även åt sidan på hinder nummer 7, men hoppade det igen när jag styrde på.

Hon blev helt enkelt för spänd idag, och det blev väldigt mycket intryck för henne som hon nog inte var beredd på. Trots detta mindre bra resultat så är jag faktiskt inte besviken, för jag kände inte att jag kunde/borde ha gjort något annorlunda. Dessutom är jag jättenöjd med Bella, för hon kan inte hjälpa att hon blir spänd, utan vi får försöka jobba vidare för att underlätta liknande situationer i framtiden. Hon hoppade verkligen superbra idag! Antagligen det bästa hon har hoppat på tävling någonsin. Nu ska vi bara träna vidare! Kanske träna hemma på att hoppa hinder som det står grejer vid sidan av, typ murdelar, fodersäckar, block osv, så hon inte kommer tycka det är konstigt på tävling sedan. Sen såklart jobba vidare med henne mentalt så att tryckkänsligheten kan minska också, så hon är mer öppen för dessa lite mer annorlunda intryck 🙂 Ändå kul att ha ett specifikt problem/en morot att träna till.

Det är lätt att glömma bort att hon faktiskt fortfarande är bebis på många sätt. Hon är sent tagen och har inte varit ute på jättemycket tävlingar i sitt liv. Eftersom hon normalt sett är cool så blir det lite oförväntat när hon faktiskt känns spänd på riktigt, men hon är trots allt ett flyktdjur och det visar sig ibland. Jag får ta med mig den fina känslan jag hade i sprången idag, och ta med mig det fina flytet vi hade på förra tävlingen helt enkelt! Det känns för övrigt skönt att kunna få ett dåligt resultat utan att bli helt knäckt av det, utan snarare känna en förståelse för det. Nu börjar vinterträningen/vilan, och jag är taggad på 2020 med min älskade tjej 🙂

Det var kallt idag!
Sötnosen <3

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Ellen - tävlingsryttare den 29 nov 2019 21:33 kl 21:33

    Bra kämpat! Så roligt att följa er.

    • Systrarna Elfstrand den 30 nov 2019 09:10 kl 09:10

      Tack 😀Kommentera