Skip to content

Spånar lite tävlingar

Nu när både Boppen och Tage är tävlingsbara så är det klart att vi blir lite tävlingssugna! Focus kommer antagligen inte att starta någon “riktig” tävling i år(lokal och uppåt dvs) utan vi kommer nog att ha ett mellanår där vi tränar massor istället. Det kanske blir lite pay and jumps/rides istället. Bella är tanken att om det går fortsatt framåt så kommer hon få tävla, men med henne planerar vi inget just nu.

Jag har kikat en del på både dressyr och hoppning och insett att det finns ju för sjutton nästan ingenting? I alla fall inte något inom bra avstånd tycker jag. Det finns en del tävlingar långt bort, och om det väl finns någon i närheten krockar det med något annat, alternativt är “fel” program eller höjder för min del.

Som det ser ut nu så har jag faktiskt bara två tävlingar inplanerade på hela sommaren(!) vilket både känns skönt och lite tråkigt, haha.

6/6 – Lokal hopptävling i Falköping med Boppen
På nationaldagen så har jag tänkt att åka till Falköping med Boppen. Vi gillar Falköping väldigt mycket! Helt klart en favorittävlingsplats. Jag har inte anmält mig än av den enkla anledningen att jag inte riktigt har bestämt mig för vilka klasser vi ska starta. De har 80, 90, 1m som är intressanta för mig, men 80 och 90 är bedömning A vilket känns lite trist att starta enbart. 1m känns egentligen lite i högsta laget eftersom vi inte hoppat sådär jättemycket efter Boppens skada. 1m är ju egentligen inte högt eller svårt för oss, men det hade vart mycket skönare att starta en 95 i alla fall. Vi får se, planen är att vi ska hoppa idag så jag tänker bestämma klasser efter det.

14/8 – Lokal dressyrtävling i Floby med Tage
I augusti tänkte jag att jag och Tage ska köra en start i LA:1! Tyvärr finns det ingen tidigare passande tävling för oss, så det blir först om nästan tre månader, haha. Men det blir kul! Det är en kvällstävling, och vi har varit där tidigare och tävlat på just deras kvällstävling och det var riktigt mysigt.

Och det är det jag har inplanerat! Sen blir det då Hannes Melin-träning den 15-16 juni, och där fanns egentligen en passande tävling i Götene men då känner jag att jag väljer träning framför tävling denna gång. Sen har Essunga hopptävling den 29e juni, men det är så trist för varje år har de tävling på samma dag som det är jordgubbens dag här i Vara, vilket är årets händelse här i vår lilla ort. Tänker inte missa det, faktiskt 😉

Jag och Tage på tävling i Floby 2012 <3

Vad har ni för tävlingar/andra roliga saker inplanerade? 😀

/ Anna

3 Kommentarer

 1. Elaine & Grizzly den 24 maj 2019 08:52 kl 08:52

  Jag är också tävlingssugen till tusen, men är just nu höggravid och väntar tillökning i juli. 🙂 Vi får se när man lyckas ta sig upp i sadeln ordentligt igen och så småningom ut på tävlingsbanorna med min Fläck! 🙂

  Trevlig helg!

  • Systrarna Elfstrand den 24 maj 2019 09:07 kl 09:07

   Men så spännande! Stort grattis och lycka till på förlossningen 😀 2. Anonym den 24 maj 2019 21:25 kl 21:25

  Jag och min ponny ska nog inte tävla något i år, utan lära känna varann. Men däremot så är jag sugen på att rida och bada med hästen i sommar!! ?☀️

Kommentera

Scroll To Top