Jag fnissade till när jag såg denna nyhet: solglasögon till häst. Det fyller säkert sin funktion, absolut, men jag kan inte låta bli att tycka att det ser väldigt löjligt ut, haha:

Såhär står det om dem på sidan som jag lånat bilderna av:

Nya eQuick eVysor, solglasögon till häst, erbjuder ett helt nytt ögonskydd för hästar! Nya eVysor från equick erbjuder maximal komfort & skydd för hästens ögon. Tack vare att eQuick har kombinerat den bästa designen med de bästa materialen, kan vi nu erbjuda ett 360 graders skydd för hästens känsliga ögon.
Equick eVysor är en patenterad innovation och eVysor har verkligen en funktion att fylla!

Egenskaperna & fördelarna med eVysor är flera och de är bl.a bra vid följande tillfällen:

 • Efter ögonoperation
 • Ögonskada
 • Uveit
 • Grå starr
 • Fotosensibilitet
 • Glaukom
 • När hästen vill klia eller skrapa ett skadat öga
 • Headshaking
 • Ögonskydd mot sand/vatten etc.
 • Solskydd, 100% UV-proof
 • Vindskydd

Så ja, när jag läser produktbeskrivningen så inser jag att det såklart finns användningsområden för dessa glasögon. I synnerhet om hästen skadat sig och inte får lov att klia ögonen eller om den är extremt känslig för flugor eller liknande. Dock vet jag inte om jag kommer vänja mig? Ofta vänjer jag mig vid saker som varit ganska utstickande när de kom(som till exempel Tretornstövlar, GPA-hjälmen o.s.v) men det återstår väl att se.

Glasögonen kostar för övrigt 2215 kr. Blir ni sugna på att köpa?

/ Anna

1 Kommentar

 1. Camilla den 25 jun 2020 11:25 kl 11:25

  Inte alls sugen på att köpa “bara för att”, däremot om min häst hade skadat ett öga/någon ögonsjukdom så är det ju super att det finns skydd att köpa om det behövs.

Kommentera