Skip to content

Småskutt med Boppis

God eftermiddag! Jag kom precis hem från gymmet där jag körde ett överkroppspass, och det var riktigt härligt. Imorgon hoppas jag att min underkropp är tillräckligt återhämtad från onsdagens avramling så jag kan köra ett försenat benpass till den här veckan 🙂

Idag har alla utom 1 häst vilat. Tage har ju tappsko, och Bella + Focus ska vila idag och imorgon efter sitt besök hos equiterapeuten. Därför passade Anna på att skutta lite småhinder med Boppen, och de var superduktiga! Finns lite klipp uppe på systrarnaelfstrands Insta Story ifall ni vill kika 🙂 Jag fotade även litegrann.

Det roliga med Boppen är att han verkligen kommer igång i kroppen efter ett hoppass. Han blir så lösgjord och härlig av det, och därför tycker vi det är toppen att lägga in småhinder i vardagsarbetet med hästen. Max 70 cm är perfekt, för det sliter inte på hästen, samtidigt som den får arbeta med kroppen på ett annat sätt än om den bara rör sig “på marken” 🙂 Han kändes lite loj och seg till en början, men hoppningen gjorde honom väl för mot slutet var han betydligt mer snärtig och samtidigt mjuk.

Boppis från framridningen idag 🙂

Imorgon ska Tage och Focus få på sina tappskor igen, men i övrigt blir det också en lugn dag 🙂 Detta är vår första lugna helg på väldigt länge, och kommer antagligen också vara vår sista lugna helg på länge, så vi njuter 😉 Hoppas ni får njuta ordentligt av helgen också, oavsett vad ni hittar på!

/ Emma

Kommentera

Scroll To Top