Hellu! Igår fick alla hästarna gå ett dressyrpass på banan, och det gick lite sisådär. Både bra och dåligt kan man säga. Vi vloggade igår, så ni kommer få se lite film från dagen.

Tage var superfin, så honom kan jag verkligen inte klaga på <3 Rund som en köttbulle och mjuk och fin. Boppen var även han fin, även om det är svårt att rida ihop honom på bettlöst.

Bella ville gärna bita sig fast och släppa kontakten med Emma igår, så de fick jobba på en bra stund. Till slut så lossnade det för dem! Focus var egentligen fin, men fick några “utbrott” där han blev rädd, spänd och gjorde så “caprioller”. Han gör så när han blir rädd för saker ibland, speciellt i paddocken. Då reser han sig lite först för att sedan sparka bakut. Såklart inte särskilt högt eller kraftigt, men det är inte roligt för det, haha. Frustrerande såklart, men stundtals var han ändå fin.

Idag däremot har vi haft en riktigt bra hästdag! Focus var SÅ fin, avspänd och mjuk. Inga caprioller idag inte 😉 Lade upp några klipp på min Instagram om ni vill se. Lägger klippen här i inlägget också 🙂 Riktigt roligt att få sån härlig känsla. Emma red Tage medan jag red Focus, och han såg också fin ut. Emma red lite mer “joggpass” på Tage med en del övergångar mellan galopp och trav. Han kändes lite trött enligt Emma men var ändå väldigt fin.

Bella och Boppen fick hoppa idag(Tage och Focus fick gå ännu ett dressyrpass eftersom deras hoppsadel är på vift) och de var också jätteduktiga. Jag plockade fram en liten bana med en oxer på ena långsidan, ett räcke på andra långsidan, ett räcke snett igenom och en kombination räcke-räcke på andra snett igenom. En bra bana för er som kanske har lite trängre ridhus/ridbana, tips tips!

Jag och Boppen hoppade inte sådär jättemycket, utan mest några språng för att känna på det. Måste säga att det är en himla skillnad sen jag red honom sist! Jag märker stor skillnad på framåtbjudningen, och det var härligt att känna. Sen var det inte helt enkelt att hoppa på bettlöst eftersom det är svårare att få ihop honom på det, så sprången kändes lite långa och långsamma. Det gör dock ingenting! Han kändes fortfarande spänstig, och glad. Det gör mig glad! <3

Emma och Bella var väldigt duktiga båda två idag och Emma avslutade på en kortare bana som låg på 1m där utsprånget på kombinationen låg på 1,10m. Det såg super ut och Bella hoppade fint. Tyckte Emma tog rätt beslut hela tiden också. Nu tycker jag de är mer än redo inför tävling på lördag! 🙂

Hoppas ni haft en fin tisdag! Nu blir det mer jobb och sen tar vi kvällen. Jag och Samuel har sagt att vi ska bada i vårt spabad ikväll, ska bli härligt!

/ Anna

Kommentera