Idag har vi haft en riktig WOW-tisdag! Så himla roligt när allt flyter på och hästarna känns fina.

Vi började med att rida ut på Bella och Focus innan lunch. Jag och Focus skrittade iväg i täten, och jag kände lite att om han skulle krånglat så hade Bella och Emma fått ta över som tätekipage. Det behövdes dock inte! Inte en endaste liten krångelsekund på hela rundan utan han var SÅ duktig och SÅ fin. Mjuk i kroppen, tog ett lagom stöd till min hand och travade inte bara på i stora steg som han gjorde igår, haha. Inte spänd eller nervig. Så himla skönt. Bella var fin, men lite stark. Hon gillar att vara först, för då kan hon springa snabbare 😉 Riktig guldstjärna till Focus idag! ♥

Nu har jag nyss kommit in, för vi red gamlingarna nu på eftermiddagen. Dressyr i vår paddock stod på schemat! Tage var ruskigt fin idag. Jag tror att den här lilla “halvvilan” som han haft över jul samt arbetet jag lagt på traven har givit resultat, för såhär härligt taktmässig och bärig har han nog aldrig varit! I traven jobbar jag mycket tempoväxlingar, som alltid för visso, men på ett annat sätt. Jag ber honom om att korta traven successivt och långsamt, för att sedan långsamt sträcka ut traven igen. Tänk er att man långsamt drar ut ett gummiband, ungefär så tänker jag. Detta gör jag även i galoppen, för där har Tage lätt att fastna i en kort galopp om jag bett honom om det.

Efter uppvärmning och tempoväxlingar så red vi igenom lite MSV-delar. Korta sådana dock, för jag minns typ inget ur programmet, haha. Förvänd galopp, enkla byten och öppnor och slutor i trav tränade vi på i alla fall. Det kändes bra! Kan såklart bli bättre, men ett väldigt bra utgångsläge med tanke på att det var ganska längesen som vi red öppnor och slutor i alla fall.

Boppen var också fin, men Emma klagade högljutt på sina nya stövlar. Inte stövlarna i sig tror jag, men de är inte inridna än och därmed lite stela. Hon kunde inte inverka någonting enligt henne själv. Hon hade nog helst haft sina gamla stövlar tills de trillar av hennes ben, men det är bara att bita i det sura äpplet och rida in de nya 😉

Gosgrabbar från i somras ♥

Det är verkligen så roligt att våra gamla gossar är så fina som de är just nu. Hoppas verkligen de får hålla sig fina länge till ♥ Nu ska jag åka och komplettera lite av vad vi har i kylen/skafferiet och sen ta kvällen. Hoppas ni haft en fin tisdag!

/ Anna

1 Kommentar

  1. Frida den 7 jan 2020 21:25 kl 21:25

    Hej Anna och emma

Kommentera