Fy sjutton vilket väder det har varit idag!! Vi har ju haft snö och en hel del minusgrader den senaste tiden(igår var det 7 minus) men idag har vi haft världens väderomslag. Regn, plusgrader och med det världens ishalka på vår gårdsplan… Paddocken är fortfarande inte särskilt ridbar heller. Därför fick vi lasta hästarna och åka till ridhuset.

Som tur var så var vägarna bra, vår gårdsplan var absolut värst. Vi fick såklart köra extremt försiktigt för att vara på den säkra sidan, men vi kände att hästarna inte kan vila mer nu.

Först iväg var Bella och Focus. Focus lyckades göra sönder sitt träns, suck. Han var snabb som attsingen och fastnade med sidostycket i transporten och ryckte till så sidostycket gick av… Det var det tränset det. Så jäkla trist 🙁 Som tur var så gick det att rida på ändå eftersom det var själva “bettsidostycket” som gick av, så det bettlösa gick fortfarande att rida på. Han var i alla fall kanonfin att rida! Mjuk och härlig. Han börjar bli mjukare och mjukare att rida, och jag börjar hitta fler och fler knappar. Att det ska ta sån tid 😉 Vi tränade litegrann på flytta in i sluta – rida på liten volt – flytta ut i skänkelvikning – öka traven och sen börja om. Det gjorde han kanon. Även lite enkla byten och lite förvänd galopp. Nöjd!

Bella var jättefin idag! Emma har börjat kunna leka lite med både öppnor, slutor och skänkelvikningar på ett helt annat sätt jämför med förut. Hon har gjort sådana framsteg i dressyren de senaste två månaderna vilket är jätteroligt! 😀 Kommer garanterat gynna henne i hoppningen också. Ser fram emot att se Emmas och Bellas utveckling framöver.

Efter lunch lastade vi gammelgrabbarna och for iväg med dem. Tage var lite svullen i bägge bak, men jag ville rida ändå för att se hur han kändes. Han var lite oren i traven, så vi skrittade bara för att mjuka upp lite. När jag kom hem såg jag att han fått antingen ett sår eller mugg på vänster bak, lite oklart vilket. Han är lite känslig med sår ibland så det är säkert det som spökar. Kändes skönt att han fick skrittat lite i alla fall!
Boppen var desto fräschare och han och Emma skuttade över små blockhinder som stod framme. Det gjorde han finfint.

Focus och Bella innan vi åkte iväg ♥ Hur söta i sina matchande täcken? Hihi.

Så, det var vår tisdag det. Ser inte fram emot att halka hemåt sen… Haha. Min elbil har bara vinterdäck utan dubbar så jag får köra väldigt långsamt och försiktigt… Vägen mellan mig och Emma är inte rolig heller. Nåja, what to do?

/ Anna

1 Kommentar

  1. Mamma Bettan den 3 dec 2019 20:52 kl 20:52

    Fruktansvärt stressande för mammahjärtat. Sååå skönt när jag fick sms att alla var tillbaka oskadda:)

    1

Kommentera