Glad fredag allesammans! Nu är det redan helg. Denna veckan har gått fort! Skönt att vara inne i rutiner igen 😀

Idag har hela gänget fått åka till ridhuset för lite dressyrjobb. Det har vart så jäkla kallt och ruggigt i luften och vår paddock är blöt. Hade väl funkat att rida i den, men ridhuset lockade idag så så fick det bli 🙂

Först ut var Tage och Boppen, och pappa var snäll och red Boppen istället för Emma. Emma stannade hemma och redigerade Ullaredsvloggen som kommer upp imorgon! Effektivt och bra 😉 Pappa är oftast ledig på fredagar, så då brukar vi försöka få honom att rida. Han måste ju hålla igång, speciellt om han nu ska ut och tävla i år vilket vi hoppas på!

Både Tage och Boppen var fina. Pappa red mer lite “lång och låg” vilket det brukar bli för honom på Boppen. Boppen kräver ganska mycket av en för att komma ihop i kroppen och pappa har inte riktigt knäckt den koden än. Fullt förståeligt, ibland vet jag knappt själv, haha. Jag tränade förvänd galopp och skolor på Tage. Det gjorde han bra! Han kändes inte riktigt lika bra som i tisdags men ändå väldigt fin.

Efter lunch var det Bellas och Focus tur. Första dressyrpasset efter vilan! Därmed blev det såklart inga superhöga krav, men ändå lite jobb. Focus fick mest jobba på lång och låg i formen och avspändhet under uppvärmning samt skänkelvikningar. När vi värmt i galoppen så red jag också lite förvänd galopp. Jag red halvt igenom och sen red jag ett par varv i förvänd. Han gjorde det så bra! Verkligen härlig takt och bra arbete genom kroppen. Satt lite ner i traven också i slutet. Har saknat det, hihi. Trodde aldrig jag skulle komma till den punkten 😉

Bella var verkligen superfin med Emma idag! Det känns som att vila och intensiv mentalträning gjort susen det sista. Hennes främsta problem i ridningen har alltid varit att hon är svag i höger bak och även stelare i sin högra sida. Det gör att hon får svårt för att trampa under sig det högra bakbenet och forma sig i vänster varv. Istället blir hon där för rak, vill glida inåt och tar dåligt stöd på högertygeln. Hon har lätt blivit bitig i vänstertygeln istället för att ta ett jämnt stöd helt enkelt. Idag var dessa problem helt borta! Hon tog ett stöd som enligt Emma var exakt lika jämnt på båda tyglarna, hade en stadig form och formade sig riktigt fint även i vänster varv. Självklart är höger varv fortfarande lite enklare, men hon kändes ungefär 10 gånger jämnare nu än innan vilan. Så himla roligt! Dessutom var hon pigg och glad utan att bli het/stark eller förekomma Emma. Väldigt känslig för alla hjälper och ja… hon kändes helt perfekt helt enkelt (för att vara Bella)!

Ikväll ska vi iväg till Lidköping och äta på restaurang med vår kompis. Ska bli så mysigt! Ser redan fram emot restaurangmat 😀 Finns nog få grejer som jag uppskattar så mycket som god mat, haha. ÄLSKAR mat!

Hoppas ni får en fin kväll!

/ Anna

Kommentera