Hej allihopa! Jag har precis fixat klart mig inför kvällens fest och ska hämta upp min kompis om en liten stund och sedan bege mig till Skövde. Jag och ett gäng kompisar ska ut på Norlie & KKV, och det ska bli jätteroligt! Nu för tiden är jag ute max 1 gång i månaden (förutom på sommaren) till skillnad från när jag/vi var 20-23 och var ute minst en gång varje helg, haha. Hur orkade vi?

Innan dagens fest har jag hunnit med att gymma och motionera 2 hästar. Först red jag Boppen, och han känns riktigt bra nu. Så skönt att känna! Han känns inte något ojämn nu, men däremot var han lite seg och loj idag. Dock avslappnad, så det var skönt, för det var han INTE när jag red honom senast 😉

Efter detta så hade jag planerat att rida Bella, men ändrade mig och tränade henne från marken istället eftersom jag kände att vi behövde det mer. Dessutom har hon en intensiv vecka ridmässigt nästa vecka, så då passar det perfekt med ett extra markpass den här veckan.

Jag tränade alltså mentalt på lite olika stationer, och fokuserade på longering idag. Just nu är vi inne i en liten svacka när det kommer till den mentala träningen. Hon testar mina gränser hela tiden och det är ganska tröttsamt. Hon testar ifall hon får gå åt vänster, trots att jag har sagt att hon ska åt höger. Hon testar ifall hon kan gå framåt, trots att jag har bett henne att stå still. Hon testar ifall hon kan trava istället för att skritta, osv. Tillslut blev jag riktigt trött på hennes beteende idag och sa då till henne på skarpen. Efter det så gick allt kanon, så hon behövde nog helt enkelt bara väckas till liv för att fokusera på mig. Hon är en tuff häst, för hon har väldigt mycket humör och egen vilja. Jag själv är väldigt mjuk och lugn som person och har därför svårt för att bygga upp en “kraftig” energi i min kropp. Det är något som Anna (vår tränare) har fått lära mig. När Bella/hästen gör rätt så ska vi vara neutrala, men jag måste kunna få upp mer power i min energi de gånger som det behövs (när jag måste vara tydligare med vad jag vill). Jag har blivit mycket bättre på det, men jobbar på att bli ännu bättre!

Dock får jag säga att jag uppskattar dessa egenskaper hos Bella. Det är bara jag som är van vid Boppen, som är en riktigt typisk valack. Han gör allt du ber honom om, utan något ifrågasättande 😉 Väldigt enkel att ha att göra med i det avseendet med andra ord. Bella är nog ett typiskt sto, och jag lär alltid behöva jobba mentalt med henne för att vi ska behålla en bra kommunikation mellan oss, där hon litar på det jag ber henne om. Däremot har hon en helt annan fighting spirit än vad Boppen har, och det är säkerligen därför som hon är helt fantastisk på tävling. Det är nog hästarna med Bellas psyke som kan bli de absolut bästa, även om det kräver jobb för ryttaren för att hålla kommunikationen uppe. Jag kan tänka mig att Malins Indiana är lite lik Bella personlighetsmässigt. Hon verkar också ha en otrolig egen vilja och “kan själv”-mentalitet. Därför är det ett inspirerande ekipage för mig att följa!

Min goding ♥ Hon har två sidor: Sockersöt & Supersnäll eller “Kobran” som jag och Anna kallar henne. Visste ni att hennes namn (Belcheri) är latin för en livsfarlig havsorm? Det namnet passar henne bra alltså, haha…

Nu ska jag bege mig! Anna hade två toppenpass på Tage och Focus också för övrigt, woho 😀 Ha en trevlig kväll!

/ Emma

Kommentera